SZUM KWANTYZACJI - problem z wykonaniem układu

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
czarek123
Kontakt:

Post autor: czarek123 »

Witam,
Jestem w trakcie tworzenia układu do demonstracji szumu kwantyzacji. Sygnał z generatora (Unitrowski unima) podaje poprzez karte pomiarową DAQ-PCI-6023. Chciałbym sterowac liczba bitow przetwornika. Jako ze nie moge robic tego na tej karcie, dlatego sygnal ktory otzymuje z przetwornika traktuje jako sygnał oryginalny z generatora - jako analogowy i nastepnie chciałbym przepuścić przez przetwornik A/C ze sterowaną liczbą bitow i kolejno C/A. No i tu mam problem, bo nie wiem jak to połączyć. Wymyśliłem tak jak niżej na printscreenie (z wykorzystaniem Build Waveform) ale coś mi nie działa. Po wyjsciu z bloczka Build Wave... nie ma sygnału.Nie wiem jak podać sygnal na przetwornik A/C. W zrobionej symulacji z symulowanym generatorem wszystko działa w porzadku, ale z wykorzystaniem rzeczywistego generatora mam juz lekki problem. Jak by ktoś mogl zerknąć i podpowiedzieć jak przekształcić ten sygnał na postać czasową. Lekko zamotałem :) pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008 10:37 przez czarek123, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: SZUM KWANTYZACJI - problem z wykonaniem układu

Post autor: jogurt_owocowy »

A co widać za bloczkiem Index Array? Tu musi być pies pogrzebany, bo wszystko poza tym wygląda ok.
vugie
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Post autor: vugie »

Właśnie. Proponuję transponować tablicę przed Index Array.
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

Index Array domyslnie przy tablicy 2D w takim wypadku poda wiersz o indeksie 0.
Zatem pytanie: dane są w wierszach czy kolumnach?
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
czarek123
Kontakt:

Re: SZUM KWANTYZACJI - problem z wykonaniem układu

Post autor: czarek123 »

Witam ponownie :)
Po dodaniu bloczku "Transpose 2D ...." za Index Array mam prawidłowy sygnał. Jeszcze pare modyfikacji i bedzie działało. Dzieki wszystkim za pomoc, pozdrawiam
ODPOWIEDZ