Jest możliwość zrobienia rozwijanego menu na Front Panelu??
Chodzi mi o to, żeby rozwijając takie menu i wybierając jakiś element z tego menu pojawił sie obok np. jakiś element Boolean, Numeric plus ewentulanie wykres....i działa według jakiejś określonej pętli. (to już nie istotne co robi)?
pzdr i czekam na wskazówki...
rozwijane menu....
rozwijane menu....
Nazywa się to: - Run Time Menu zakładając że masz na mysli klasyczne menu w górnej częsci ekranu >> Edit >>Run Time Menu - Run Time Shortcut Menu to menu prawego klawisza myszy i jest definiowalne dla częsci kontrolek na panelu
PKM>> Advenced >>Run Time Shortcut Menu.
Polecam zatem Help>>Find Examples i w polu Search wpisać odpowiednią nazwę.
PKM>> Advenced >>Run Time Shortcut Menu.
Polecam zatem Help>>Find Examples i w polu Search wpisać odpowiednią nazwę.
rozwijane menu....
hmm nie chodzi mi o menu w górnej części ekranu tylko o swoje nowe menu. tak jak jest np Ring z grupy Controls. Można kliknąc na to i wybrać jakąś wpisaną wcześniej do niego nazwe. W zależności co wybiore, pokaże mi się stworzony wcześniej układ.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
rozwijane menu....
Witaj
Możesz wykorzystać kontrolkę o której wspomniałeś do menu, a obok umieścić Subpanel, który będzie ładował VIja z funkcjonalnością którą wybrałeś (czyli boolean, wykresy i co tam jeszcze będziesz chciał).
bogdani
Możesz wykorzystać kontrolkę o której wspomniałeś do menu, a obok umieścić Subpanel, który będzie ładował VIja z funkcjonalnością którą wybrałeś (czyli boolean, wykresy i co tam jeszcze będziesz chciał).
bogdani
rozwijane menu....
dzięki za wskazówki ale mam problem jak to połączyć ze sobą. trzeba jakieś Propery Node użyć na tym Sub Panelu czy jakoś inaczej..??
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2008 17:48 przez dundus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
rozwijane menu....
Poszukaj w przykładach Simple Subpanel.vi
bogdani
bogdani