Co to za komunikat? prosze o pomoc

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
koudack

Co to za komunikat? prosze o pomoc

Post autor: koudack »

Witam!
Zwracam się do Was z prośbą o rozszyfrowanie komunikatu który wyskakuje mi podczas pracy programu. Dodam że wyskakuje on z chwilą gdy zatrzymam pętle while loop. Lub drugie pytanie: czy idzie wyłączyć te komunikaty? z gory dziekuje za pomoc!
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Co to za komunikat? prosze o pomoc

Post autor: jogurt_owocowy »

Od końca:
czy idzie wyłączyć te komunikaty?
Idzie: Menu Tools -> Options -> kategoria Block Diagram -> odptaszkuj Enable automatic error handling dialogs. Nie jest to polecane, bo takie wyskakujące komunikaty przypominają Ci o tym, że w programie są nieobsługiwane błędy, czyli niepodłączone do niczego końcówki error out.
Dodam że wyskakuje on z chwilą gdy zatrzymam pętle while loop.
Najwyraźniej masz jakiś problem z podłączonym sprzętem, ale to za mało szczegółów. Pokaż diagram.
koudack

Póki co sprzetu nie mam podlaczonego zadnego.. wszystko idzie na generatorach liczb wiec to na pewno nie to. A moj diagram to jeden wielki bigos (niestety nie posiadlem dobrych nawykow w programowaniu w tym jezyku;) ) i dosc pokaznych rozmiarów wiec nawet nie wiem jak zrobic zrzut zeby jakos wszystko do siebie pasowalo?
Tommy_
Kontakt:

Post autor: Tommy_ »

wg mnie błąd nie polega na wadliwie zaprogramowanej obsłudze sprzętu, a jak to wynika z pierwszej części komunikatu przy funkcji Close File w SubVI "Poczatek programu do pracy.vi",
bez diagramu programu głównego i wskazanego SubVI się nie obędzie
koudack

dzieki wielkie za zainteresowanie.. juz sobie poradzilem z tym problemem. Bład wyskakiwal mi (nie wiem dlaczego) przez ikonke close file. Teraz juz jest wszystko w porzadku. Pozdrawiam i przepraszam za glupie pytania ale jestem zupelnym nowicjuszem;)
ODPOWIEDZ