problem z wykresem po całkowaniu

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
uicsog
Kontakt:

problem z wykresem po całkowaniu

Post autor: uicsog »

Witam,

na wstępie przyznaję, że jeśli chodzi o LabVIEW to jestem kompletnym amatorem. Pierwszy kontakt z programem miałem ok. 3 tyg. temu na zajęciach.
Moje zadanie polega na wczytaniu danych z pliku, umieszczeniu ich na wykresie, a następnie scałkowanie tych danych i wrzucenie na nowy wykres (ale tak, aby amplituda wykresu przed i po scałkowaniu była równa). Dzięki materiałom na forum udało mi się doprowadzić program do takiego stanu jak w załączniku.
Problem polega na tym, że amplituda wykresu po scałkowaniu jest dużo większa niż przed.
Wykładowca mówił, że chodzi tu o jakiś współczynnik, o jaki należy wziąć poprawkę przy tworzeniu scałkowanego wykresu, współczynnik, który trzeba wyliczyć z równania na krzywą Gaussa i jego pochodnej.
Trzeci wykres u mnie to właśnie próby działania (bezskuteczne) równaniem Gaussa na dane wejściowe.
Jeśli ktoś wie o co tu może chodzić to proszę o pomoc, ja jestem całkiem zagubiony.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 mar 2008 15:34 przez uicsog, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ