Witam
Chcialbym nauczyc sie wbudowywac dlla w labview. Czy ktos moglby udostepnic jakiegos najprostrzego dlla wraz z opisem na ktorym moglbym zapoznac sie z zasada wspolpracy takiego dlla i labview ? Bede wdzieczny
th
dll w labview
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
dll w labview
witaj,
zapoznawales sie z tym?
http://zone.ni.com/devzone/cda/tut/p/id/4877
mnie ten dokument pomogl i to bardzo, jak go swego czasu potrzebowalem, mysle, ze z latwoscia na jego podstawie stworysz swoja dll-ke i nie bedzie Ci potrzebny zaden opis. ja mam jakas prosta, ale ona nie byla sprawdzana z poziomu LV - jak sprawdze to moze tez wrzuce tutaj
Pozdrawiam
zapoznawales sie z tym?
http://zone.ni.com/devzone/cda/tut/p/id/4877
mnie ten dokument pomogl i to bardzo, jak go swego czasu potrzebowalem, mysle, ze z latwoscia na jego podstawie stworysz swoja dll-ke i nie bedzie Ci potrzebny zaden opis. ja mam jakas prosta, ale ona nie byla sprawdzana z poziomu LV - jak sprawdze to moze tez wrzuce tutaj
Pozdrawiam
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic 

dll w labview
mniej wiecej o to chodzilo. wielkie dzieki
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Re: dll w labview
heh
dzis znalazlem troche czasu, i przetestowalem moja dlke - w lv dziala jak marzenie
krotki opis :
ta dll eksportuje 2 funkcje myputs i mynumber ( jest to modyfikacja visualowskiego myputs o dodatkowa funkcje )
ja wywoluje myNumber (int mynumber() )
w rezultacie funkcja zwraca Ci 34 (mam jeszcze wersje ktora zwraca 43 : )) )
przyklad w lv tez dolacze
dzis znalazlem troche czasu, i przetestowalem moja dlke - w lv dziala jak marzenie

krotki opis :
ta dll eksportuje 2 funkcje myputs i mynumber ( jest to modyfikacja visualowskiego myputs o dodatkowa funkcje )
ja wywoluje myNumber (int mynumber() )
w rezultacie funkcja zwraca Ci 34 (mam jeszcze wersje ktora zwraca 43 : )) )
przyklad w lv tez dolacze
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic