Witam
Chciałbym zapytać jakim numerem będzie oznaczony pakiet DAQmx dla LabView 8.5 oraz jak to wygląda ze zgodnością w stosunku do wersji 8.2.
Czy jest możliwość sukcesywnej instalacji pakietu DAQmx 8.0 pod LV8.5.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
LabView 8.5 i DAQmx
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
LabView 8.5 i DAQmx
Witam
DAQmx powinno się używać w najnowszej wersji, czyli na dzień dzisiejszy to 8.6.1, aczkolwiek trzeba uważać bo ostatnie połączenie LV 8.5 i którejś wersi DAQmx powoduje wywalenie systemu.
bogdani
DAQmx powinno się używać w najnowszej wersji, czyli na dzień dzisiejszy to 8.6.1, aczkolwiek trzeba uważać bo ostatnie połączenie LV 8.5 i którejś wersi DAQmx powoduje wywalenie systemu.
bogdani
LabView 8.5 i DAQmx
Cóż problem tkwi w źródle skąd można pobrać DAQmx 8.6.1. Na stronach NI należy przejść przez proces rejestracji co z różnych powodów wzbudza we mnie obawy. Strony z różnego rodzaju softem nie udostępniają tej wersji przynajmniej nie udało mi się spotkać podczas poszukiwań. Jeżeli ktoś posiada jakieś informacje byłbym wdzięczny za pomoc.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Re: LabView 8.5 i DAQmx
student83 pisze:Cóż problem tkwi w źródle skąd można pobrać DAQmx 8.6.1. (...) Strony z różnego rodzaju softem nie udostępniają tej wersji przynajmniej nie udało mi się spotkać podczas poszukiwań. Jeżeli ktoś posiada jakieś informacje byłbym wdzięczny za pomoc.
NI-DAQmx 8.6.1 - Windows 2000/Vista x64/Vista x86/XP
Obawy przed inwigilacją ???student83 pisze: Na stronach NI należy przejść przez proces rejestracji co z różnych powodów wzbudza we mnie obawy.
bogdani
LabView 8.5 i DAQmx
Myślę że słowo STUDENT samo wiele powie. Od początku studiów nie do końca legalny soft. Proceder ten chcąc nie chcąc wspiera nawet uczelnia,
chociaż powoli się zmienia ale do doskonałości jeszcze daleka droga.
Za link dziękuję, przeszperałem forum NI, gdzie również udało mi się nań natrafić.
Pozdrawiam
chociaż powoli się zmienia ale do doskonałości jeszcze daleka droga.
Za link dziękuję, przeszperałem forum NI, gdzie również udało mi się nań natrafić.
Pozdrawiam