Konwersja vi w 7.1 do 6.x
Witam
Czy istnieją konwertery vi między wersjami LabVIEW. Potrzebuje zapisać vi w wersji 6.x, a wersja 7.1 pozwala tylko na zapisanie do 7.0. Jeżeli ktoś ma pomysł jak to zrobić to będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Czy istnieją konwertery vi między wersjami LabVIEW. Potrzebuje zapisać vi w wersji 6.x, a wersja 7.1 pozwala tylko na zapisanie do 7.0. Jeżeli ktoś ma pomysł jak to zrobić to będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Gryps
Gryps
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Konwersja vi w 7.1 do 6.x
W takim wypadku LV wymusza pracę zespołową: zapisz swój plik w wersji 7.0, poproś kolegę mającego LV 7.0 o zapis do 6.1, kolejnego z 6.1 o zapis do 6.0 ... Generalnie w danej wersji można zapisać plik do wersji niższej, ale tylko poprzedniej, nie wcześniejszych.
Ciekawe czy gdzieś jeszcze można dostać "pradziadków" LabVIEW. Wie ktoś? :]
Ciekawe czy gdzieś jeszcze można dostać "pradziadków" LabVIEW. Wie ktoś? :]
Również myślę że to jedyne rozwiązanie. A co do "pradziadków" to właśnie takiemu mam coś zrobić:) Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Gryps
Gryps
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Mi chodziło o stare wersje LV 
Ostatnio się pojawiła kolekcjonerska edycja Łowcy Androidów na pięciu płytkach DVD. Może kiedyś NI wyda edycję kolekcjonerską LabVIEW ze wszystkimi wersjami + bonusowo wywiady z Ojcem Chrzestnym i resztą twórców, ekscytujące zdjęcia zza kulis... ;)

Ostatnio się pojawiła kolekcjonerska edycja Łowcy Androidów na pięciu płytkach DVD. Może kiedyś NI wyda edycję kolekcjonerską LabVIEW ze wszystkimi wersjami + bonusowo wywiady z Ojcem Chrzestnym i resztą twórców, ekscytujące zdjęcia zza kulis... ;)
Ostatnio zmieniony 09 sty 2008 11:04 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Heh, mi też chodziło o wersje LabVIEW
Może to trochę mało jednoznacznie napisałem 

Pozdrawiam
Gryps
Gryps
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
z tego co sie kiedys tam zorientowalem to od 8.5 lv ma umozliwiac zapisywanie do wszystkich wersji lv ( do 8.2 chyba - 9.9 bedzie moglo zapisac do 8.2 )
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic 

Z 7.1 do 6.0 do długa i daleka droga i wcale nie dziwiłbym się gdyby się nie dało. Trzeba "odpowiednio" napisać w 7.1 aby hulało w 6.0 bez błędów.
P.S. ja mogę z 6.0 do 3.11.
Rumcajs.
P.S. ja mogę z 6.0 do 3.11.
Rumcajs.
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
chyba dalbym rade z 7.1 do 6.1
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic