Czyszczenie wykresu waveform chart
- Silver0000
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
Witam... Mam taki problem jak w temacie. Mam program, który rysuje mi wykres (konkretnie jest to odpowiedź obiektu na skok jednostkowy). Niestety po zatrzymaniu programu i ponownym uruchomieniu wykres nie jest rysowany od początku po wyczyszczonym waveformie ale od punktu, na którym skończyło się poprzednie uruchomienie. Co mogę zrobić, żeby ten wykres był za każdym razem czyszczony? Niestety w postach na forum nie znalazłem odpowiedzi. Pozdrawiam...
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Czyszczenie wykresu waveform chart
File -> VI Properties -> Execution -> Clear indicators when called
albo
Wykorzystać Invoke Node dla kontolki i przy starcie programu wywołać metodę Reinitialize to default value (jeśli wartością defaultową jest pusty waveform - najczęstszy przypadek)
lub
Położyć na diagram klocek Build Waveform, na wszystkich jego trzech dolnych wejściach Create Constant (nie zmieniać stałych) i wartość wyjściową wpisać kontrolki przy starcie programu poprzez Property Node -> Value
Pozdrawiam :]
albo
Wykorzystać Invoke Node dla kontolki i przy starcie programu wywołać metodę Reinitialize to default value (jeśli wartością defaultową jest pusty waveform - najczęstszy przypadek)
lub
Położyć na diagram klocek Build Waveform, na wszystkich jego trzech dolnych wejściach Create Constant (nie zmieniać stałych) i wartość wyjściową wpisać kontrolki przy starcie programu poprzez Property Node -> Value
Pozdrawiam :]
Re: Czyszczenie wykresu waveform chart
albo:
utwórz
WaveformChart->Create->PropertyNode->HistoryData
i przy starcie przypisz do niego stałą zerową
pozdrawiam
utwórz
WaveformChart->Create->PropertyNode->HistoryData
i przy starcie przypisz do niego stałą zerową
pozdrawiam
"...wszystko sie kiedys konczy, oprocz Mody na Sukces...."
- Silver0000
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
Wielkie dzięki panowie za szybką odpowiedź... Wszystkie sposoby działają tak jak mi potrzeba więc reszta to już kwestia gustu
Pozdrawiam...