Czyszczenie wykresu waveform chart

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
Silver0000
Wersja środowiska: LabVIEW 8.0

Post autor: Silver0000 »

Witam... Mam taki problem jak w temacie. Mam program, który rysuje mi wykres (konkretnie jest to odpowiedź obiektu na skok jednostkowy). Niestety po zatrzymaniu programu i ponownym uruchomieniu wykres nie jest rysowany od początku po wyczyszczonym waveformie ale od punktu, na którym skończyło się poprzednie uruchomienie. Co mogę zrobić, żeby ten wykres był za każdym razem czyszczony? Niestety w postach na forum nie znalazłem odpowiedzi. Pozdrawiam...
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Czyszczenie wykresu waveform chart

Post autor: jogurt_owocowy »

File -> VI Properties -> Execution -> Clear indicators when called

albo

Wykorzystać Invoke Node dla kontolki i przy starcie programu wywołać metodę Reinitialize to default value (jeśli wartością defaultową jest pusty waveform - najczęstszy przypadek)

lub

Położyć na diagram klocek Build Waveform, na wszystkich jego trzech dolnych wejściach Create Constant (nie zmieniać stałych) i wartość wyjściową wpisać kontrolki przy starcie programu poprzez Property Node -> Value

Pozdrawiam :]
Awatar użytkownika
groovebox

Re: Czyszczenie wykresu waveform chart

Post autor: groovebox »

albo:

utwórz
WaveformChart->Create->PropertyNode->HistoryData

i przy starcie przypisz do niego stałą zerową

pozdrawiam
"...wszystko sie kiedys konczy, oprocz Mody na Sukces...."
Awatar użytkownika
Silver0000
Wersja środowiska: LabVIEW 8.0

Post autor: Silver0000 »

Wielkie dzięki panowie za szybką odpowiedź... Wszystkie sposoby działają tak jak mi potrzeba więc reszta to już kwestia gustu :) Pozdrawiam...
ODPOWIEDZ