Witam wszystkich serdecznie
Czy ktoś orientuje się może jak zrobić generator alfabetu Morse'a?
Chodzi mi o aplikacje, która w pamięci (zestawieniu) będzie posiadała cały alfabet Morse'a i generowała skoki amplitudy w zależności od wybranej litery. Sądze, że potrzebny jest swego rodzaju generator prądu stałego, który w całym czasie będzie generował prąd na poziomie 0 a w określonych chwila puszczał prąd o, załóżmy, wartości 1. Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić, będę niezwykle wdzięczny.
generator alfabetu morse'a
Z poważaniem\r\nWojciech Szmajdowicz
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
wiem, ze kiedys w przykładach lv dotyczacych wykorzystania bibliotek dzwiekowych bylo pokazana podobne rozwiazanie. poszukaj, moze cos Ci sie przyda 

Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic 

- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: generator alfabetu morse'a
Dziś jest Twój szczęśliwy dzień ;) Akurat kiedyś robiłem taką pikawkę przez kartę dźwiękową, więc korzystaj, jeśli chcesz.
Nie obiecuj sobie wiele po tym programie! Był robiony w czasach prehistorycznych, kiedy raczkowałem w LV, w dodatku po nocy, na szybko, bo na rano musiał działać
No dobra, już się nie śmiejcie z niego - przynajmniej działa
Jeśli jednak Twoje ambicje sięgają dalej, to daj znać - wymyśli się coś lepszego.
Pozdrawiam
Nie obiecuj sobie wiele po tym programie! Był robiony w czasach prehistorycznych, kiedy raczkowałem w LV, w dodatku po nocy, na szybko, bo na rano musiał działać
No dobra, już się nie śmiejcie z niego - przynajmniej działa

Pozdrawiam

- Załączniki
-
- morse_generator.zip
- (80.83 KiB) Pobrany 361 razy
Re: generator alfabetu morse'a
jogurt- jesteś Wielki. Dzięki bardzo. Pewnie jeszcze będę potrzebował pomocy w późniejszym terminie. Na pewno się odezwę.
Z poważaniem\r\nWojciech Szmajdowicz