Próbowałem juz chyba wszystkich kombinacji w Application Builderze , dodawania pliku dane.txt gdzie sie dało (projekt, katalogi itp) mimo, ze program powinien go i tak sam tworzyć. Już zabrakło mi pomysłów. Jak to skompilować żeby działało?Error 7 occurred at Open/Create/Replace File in Write Spreadsheet String.vi->Write To Spreadsheet File (I64).vi->ustawienia_mini.vi
exe i odniesienia do plikow
Witam, Niby prosta sprawa. Mam program, ktory wykonuje operacje na plikach. Jako VI wszystko działa, ale jako exe już nie. Wywala mi bład "file not found"
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Sprawdzałeś jak wygląda ścieżka zapisywanego pliku po kompilacji?
Po kompilacji plik VI znajduje się innym miejscu niż przed.
Możesz przyjąć np. określoną ścieżkę.
bogdani
Po kompilacji plik VI znajduje się innym miejscu niż przed.
Możesz przyjąć np. określoną ścieżkę.
bogdani
bogdani ma rację - innaczej pracuje się ze ścieżkami w środowisku , innaczej już w trybie exe:
Dla przykładu główny VI aplikacji o nazwie Main.vi osadzony w lokalizacji jest po kompilacji do exe o nazwie Projekt.exe i osadzeniu również w katalogu znajduje się w lokalizacji
Najczęsciej rozwiązuje się to w taki sposób

Stałą "Development System" tworzy się przez kliknięcie na wyjściu węzła App.Kind i wybranie Create >> Constant
Dla przykładu główny VI aplikacji o nazwie Main.vi osadzony w lokalizacji
Kod: Zaznacz cały
D:ProjektMain.vi
D:Projekt
D:ProjektProjekt.exeMain.vi

Stałą "Development System" tworzy się przez kliknięcie na wyjściu węzła App.Kind i wybranie Create >> Constant
Ostatnio zmieniony 02 lis 2007 10:44 przez Mikrobi, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki, już rozumiem, myślałem, że "current vi's path" załatwi sprawe i dla exe przyjmie katalog w którym jest exe. Najprościej chyba faktycznie wymusić katalog programu, który będzie tworzony podczas instalacji np. w Program Files i niech tam trzyma wszystkie dodatkowe pliki.
Funkcja "current vi's path" działa prawidłowo, należy jedynie wyjść piętro wyżej w ścieżkach.