Witam wszystkich.
Prosiłbym o wyjaśnienie problemu z jakim się spotkałem i jeśli to możliwe o jego rozwiązanie.
Mój projekt to modulacja i demodulacja FM. Sygnałem wejściowym jest sinc. Sygnał zdemodulowany jest zakłócony w miejscu gdzie sinx/x dąży do zera dla małych wartości kf, dla duzych wychodzi "sieka" Jak rozwiązać ten problem. Próbowałem usuwać i dodawać próbki sygnału lecz to nie pomogło. Zamieszczam m pliki i projekt. Ciekawe jest to że dla sygnału prostokątnego działa prawidłowo.
Labview 7.0, 7.1, 8.2.
m plik
labview pliki
Modulacja FM
Modulacja FM
Ostatnio zmieniony 12 paź 2007 11:12 przez klakson, łącznie zmieniany 1 raz.
Modulacja FM
Czy nikt mi nie jest wstanie pomóc?
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Modulacja FM
Jeśli chcesz uzyskać pomoc, to pozwól sobie pomóc. Pokaż co już zrobiłeś w stronę rozwiązania problemu, przeanalizuj sygnały pośrednie żeby maksymalnie zawęzić problem i postaraj się sformułować pytanie konkretniejsze, niż "Dlaczego nie działa?".
W plikach które zamieściłeś jest (wybacz szczerość) taki burdel, że podchodziłem do nich dwa razy, ale nie daję rady. Poza tym nie dla każdego modulacja FM jest chlebem codziennym, aby znał na pamięć teorię z tym związaną i chyba masz tego świadomość - przypomnij ją.
W plikach które zamieściłeś jest (wybacz szczerość) taki burdel, że podchodziłem do nich dwa razy, ale nie daję rady. Poza tym nie dla każdego modulacja FM jest chlebem codziennym, aby znał na pamięć teorię z tym związaną i chyba masz tego świadomość - przypomnij ją.