Witam
Jak dobrać się do klasy, która jest eksportowana z dll? Dll-ka jest napisana w VC++.
Jak dobrać się do klasy exportowanej z dll
Pozdrawiam
Gryps
Gryps
Pytanie:
Czy masz pliki nagłówkowe?
Na której wersji LabVIEW pracujesz??
Czy masz pliki nagłówkowe?
Na której wersji LabVIEW pracujesz??
Ostatnio zmieniony 11 paź 2007 08:23 przez Mikrobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Jak dobrać się do klasy exportowanej z dll
LabView zapewnia bardzo dobra integrację między kodem .NET a LV.
W swoim katalogu LV :
(...)examplescommdotnet
Masz tam pare przykładów wykorzystania bibliotek i powinny byc wystarczajace. W razie czego zadaj konkretne pytanie.
Pozdrawiam,
Mac671
wystarczy chwile poklikac i mozesz wolac konstrukor i metody obiektu.
Screen z ver. 8.2 LV.
W swoim katalogu LV :
(...)examplescommdotnet
Masz tam pare przykładów wykorzystania bibliotek i powinny byc wystarczajace. W razie czego zadaj konkretne pytanie.
Pozdrawiam,
Mac671
wystarczy chwile poklikac i mozesz wolac konstrukor i metody obiektu.
Screen z ver. 8.2 LV.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2007 11:41 przez mac_671, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam
Mam dostęp do plików nagłówkowych i pracuje w LabVIEW 8.2.
CO do .Net to nie da rady w taki sposób. Trochę inaczej ta dll została zrobiona.
Próbowałem w LV przez Class Browser'a ale nie udało się.
Mam dostęp do plików nagłówkowych i pracuje w LabVIEW 8.2.
CO do .Net to nie da rady w taki sposób. Trochę inaczej ta dll została zrobiona.
Próbowałem w LV przez Class Browser'a ale nie udało się.
Pozdrawiam
Gryps
Gryps
A Tools >> Import >> Shared Library (.dll) sprawdzales?
Nie udało mi się w taki sposób jak napisałeś. Dołączam odpowiedni plik dll i nagłówkowy, ale w następnym oknie (po parsowaniu) nie pojawia się żadna funkcja (bo de facto z dll nie eksportowanie są funkcje tylko definicja klasy).
Ale dzięki za informacje, jakoś tego nie zauważyłem, pomimo ze kopałem trochę za tym.
Otrzymałem także informacje żeby zarejestrować dll w systemie, ale ta operacja mi sie nie powiodła. Nie dam też głowy za poprawność tej dll (ale podobno mądrzejsi ode mnie to pisali
Ale dzięki za informacje, jakoś tego nie zauważyłem, pomimo ze kopałem trochę za tym.
Otrzymałem także informacje żeby zarejestrować dll w systemie, ale ta operacja mi sie nie powiodła. Nie dam też głowy za poprawność tej dll (ale podobno mądrzejsi ode mnie to pisali
Pozdrawiam
Gryps
Gryps
Co masz na myśli poprzez dodanie biblioteki do systemu ? Dodanie jej do GAC ( Global Assembly Cache ) ? I jak to miało pomóc?
Skoro nie jest to kod .NET to powiedz w jakiej wersji VC++ była pisana ta biblioteka? VC++ < 6.0 ?
Jeśli jeszcze nie udało Ci się rozwiązać problemu to myslę że najlepiej było by zamieścić tą DLL tutaj i DOKLADNIE opisać co chcesz osiągnąć, bo tak mam wrażenie że nie wiem jak Ci pomóc bo nie wiem co chcesz osiągnąć... i nie wiem co doradzić.
Pozdro,
Mac671
Skoro nie jest to kod .NET to powiedz w jakiej wersji VC++ była pisana ta biblioteka? VC++ < 6.0 ?
Jeśli jeszcze nie udało Ci się rozwiązać problemu to myslę że najlepiej było by zamieścić tą DLL tutaj i DOKLADNIE opisać co chcesz osiągnąć, bo tak mam wrażenie że nie wiem jak Ci pomóc bo nie wiem co chcesz osiągnąć... i nie wiem co doradzić.
Pozdro,
Mac671
Ostatnio zmieniony 12 paź 2007 08:38 przez mac_671, łącznie zmieniany 2 razy.
Co do dodania to, to chodziło mi o zarejestrowanie tej dll w systemie poleceniem regsrv32, tak jak się rejestruje activex'y (taka była sugestia z NI).
Nie wiem w jakiej wersji VC++ była pisana ta dll i nie mogę jej niestety zamieścić na forum (tajemnica służbowa). Nie dam też gwarancji, że owa dll'ka jest całkowicie poprawna.
Będę się sam się z tym męczył. Jak mi się uda to będę miał się później czym dzielić
Nie wiem w jakiej wersji VC++ była pisana ta dll i nie mogę jej niestety zamieścić na forum (tajemnica służbowa). Nie dam też gwarancji, że owa dll'ka jest całkowicie poprawna.
Będę się sam się z tym męczył. Jak mi się uda to będę miał się później czym dzielić
Pozdrawiam
Gryps
Gryps