Keep
Keep
Witam. Na wstępie wielkie dzięki za poprzednie wyjasnienia... Widze pełen profesjonalizm...
Chciałbym zrealizować podtrzymanie sygnału (Keep). Tzn. po podaniu sygnału na wejscie zostaje on podtrzymany dopóki nie podam sygnału resetującego.
Z góry dziękuję za pomoc...
Chciałbym zrealizować podtrzymanie sygnału (Keep). Tzn. po podaniu sygnału na wejscie zostaje on podtrzymany dopóki nie podam sygnału resetującego.
Z góry dziękuję za pomoc...
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Sygnał
Witaj
W czym problem. Ustawiasz sygnał i jest on nie zmieniony.
Sprawa się pewnie wyjaśni, jak podasz na czym / z użyciem jakiego sprzętu ten sygnał chcesz wystawić.
Więcej danych.
Jak wcześniej pisałem, wróżka ma wolne, bo chyba pomaga Mikołajowi ;-)
bogdani
W czym problem. Ustawiasz sygnał i jest on nie zmieniony.
Sprawa się pewnie wyjaśni, jak podasz na czym / z użyciem jakiego sprzętu ten sygnał chcesz wystawić.
Więcej danych.
Jak wcześniej pisałem, wróżka ma wolne, bo chyba pomaga Mikołajowi ;-)
bogdani
Moze inaczej... W pętli while sprawdzam limity wartości. I jeżeli limit zostaje przekroczony to informacje o tym przekazuje do LED indicator. Chcialbym aby to wskazanie świecilo dopóki nie nacisnę przycisku zatwierdź. (Żeby nie gasła wtedy gdy limit juz nie jest przekroczony)....
tu jest zrobiony przyklad (Labview 7.0)
http://janusz.garbacki.w.interia.pl/3.html
Pozdrawiam...
tu jest zrobiony przyklad (Labview 7.0)
http://janusz.garbacki.w.interia.pl/3.html
Pozdrawiam...
-
- Administrator
- Kontakt:
Rozwiązenie
Myślę że taki układ rozwiązuje twój problem:

bogdani

bogdani
-
- Administrator
- Kontakt:
Ppmyłka
No faktycznie masz rację. Skupiłem się na tym, żeby informacja została zapisana na stałe. Ĺąle doczytałem twojego posta no i wychodzą potem tego efekty.
Tak to już jest z piątkowymi wiezorami
Pozdrawiam
bogdani
Tak to już jest z piątkowymi wiezorami

Pozdrawiam
bogdani
Zrobił bym to tak:JanekG pisze:Moze inaczej...
W pętli while sprawdzam limity wartości. I jeżeli limit zostaje przekroczony to informacje o tym przekazuje do LED indicator. Chcialbym aby to wskazanie świecilo dopóki nie nacisnę przycisku zatwierdź. (Żeby nie gasła wtedy gdy limit juz nie jest przekroczony).... tu jest zrobiony przyklad (Labview 7.0) http://janusz.garbacki.w.interia.pl/3.html
Pozdrawiam...

:?:
czy może chodzi o coś innego...?
Przy okazji sugeruję inicjalizację Shift Register'a
jak na diagramie.
W zasadzie to własność elementów Shift Register i dla pętli while i for, która często przeszkadza, ale niekiedy jest bardzo przydatna. Mam na myśli pamięć stanu SR z poprzedniego uruchomienia VI'a. Warto o tym pamietać.JanekG pisze::roll:
No faktycznie z ta inicjalizacja Shift register'a to "rozsądna" opcja.
8)