Witam
Mam problem . Mam napisany program w języku fortran . Wie ktoś może jak ten program importować do labview ?
Dzięki za pomoc
Importowanie innych programów
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Re: Importowanie innych programów
Improtować ?
Możesz napisać program w LabVIEW. W LabVIEW można również użyć kodu C, ale nie Fortran. Można również odwołać się do funkcji zawartych w biblitece DLL.
Możesz odwołać siędo kontrolki ActiveX.
Co ma na myśli pisząc importować?
bogdani
Możesz napisać program w LabVIEW. W LabVIEW można również użyć kodu C, ale nie Fortran. Można również odwołać się do funkcji zawartych w biblitece DLL.
Możesz odwołać siędo kontrolki ActiveX.
Co ma na myśli pisząc importować?
bogdani
Istnieje możliwośc importu programów wykonanych w języku FORTRAN do języka C - wiedzę tą opieram na konwerterze, który widziałem w sieci, nie znam jednak efektywności konwersji.
Uzyskany kod w C można wykorzystać w LabVIEW.
Uzyskany kod w C można wykorzystać w LabVIEW.
Dzięki Mikrobi
Właśnie to chciałem się dowiedzieć . Mam napisany gotowy program w Fortranie , ale nauczenie się języka a następnie napisanie programu zajełoby chyba dobrych kilka miesięcy , bo nie jest to prostu algorytm .
Właśnie to chciałem się dowiedzieć . Mam napisany gotowy program w Fortranie , ale nauczenie się języka a następnie napisanie programu zajełoby chyba dobrych kilka miesięcy , bo nie jest to prostu algorytm .
...
Pozostaje - niestety - kwestia efektywności konwersji.
Sugeruję wstępnie sprawdzić kilka prostych programów w FORTRANie przekonwertowanych na C.
Sugeruję wstępnie sprawdzić kilka prostych programów w FORTRANie przekonwertowanych na C.