Jak określić przy przeglądaniu programu krok po kroku:
- przedział zzasu zatrzymania dtz,
- przedzial czasu opóźnienia dto,
- maksymalny przedział'czasu zatrzymania dtomax?
Jaka jest zależność na czas przetwarzania?
Potrzebuję to do sprawozdania, a z LabView nie miałem wcześniej styczności. Pprogram generuje 3 liczby z zakresu 0 - 2/3 korzystając z shift register w petli while loop.
Proszę o pomoc.
Czasy oczekiwania i zatrzymania
Re: Czasy oczekiwania i zatrzymania
do kontrolowania czasem w LabVIEW sluzy glownie funkcja "Tick Count" z paleti Time & Dialog. sprobuj uzyc jej na poczatku petli i potem w srodku znowu i porownywac te dwie wartosci ze soba. w ten sposob odmierzysz czas co do 1ms.
Re: Czasy oczekiwania i zatrzymania
Witaj!
najpierw sprecyzuj troche swoje pytania:
1)co rozumiesz pod pojeciem "przedział czasu zatrzymania"?,czy jest to
przedział pomiędzy kolejnymi przebiegami pętli "while" czy oznacza to jeszcze coś innego. To samo z pozostałymi dwoma pojęciami-dla mnie brzmią one bardzo nieprecyzyjnie.
2)twoja pętla nie generuje 3 liczb ale dokładnie jedna-pozostałe dwie są wynikami poprzednich przebiegów,pokazujesz wiec a nie generujesz te liczby.
3)wskaźnik iteracji rozpoczyna odliczanie od wartości 0 a wiec numer pokazywanej liczby będzie o 1 mniejszy niż ilość wygenerowanych liczb.
Pozdrawiam :?
najpierw sprecyzuj troche swoje pytania:
1)co rozumiesz pod pojeciem "przedział czasu zatrzymania"?,czy jest to
przedział pomiędzy kolejnymi przebiegami pętli "while" czy oznacza to jeszcze coś innego. To samo z pozostałymi dwoma pojęciami-dla mnie brzmią one bardzo nieprecyzyjnie.
2)twoja pętla nie generuje 3 liczb ale dokładnie jedna-pozostałe dwie są wynikami poprzednich przebiegów,pokazujesz wiec a nie generujesz te liczby.
3)wskaźnik iteracji rozpoczyna odliczanie od wartości 0 a wiec numer pokazywanej liczby będzie o 1 mniejszy niż ilość wygenerowanych liczb.
Pozdrawiam :?