Zatrzymanie awaryjne

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
smiglo
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Zatrzymanie awaryjne

Post autor: smiglo »

Czy w Labview mamy możliwość awaryjnego zatrzymania programu? Chodzi o coś takiego jak w Builderze Program Reset (Ctl + F2)??? Chodzi o systuację, w której nie możemy nacisnąć Abort Execution, np. gdy w pętli While umieszczony jest One Button Dialog. :roll: Pozdrawiam
smiglo
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Zatrzymanie awaryjne

Post autor: Mikrobi »

Zaglądnij tutaj - zwróć uwagę na odpowiedź Rumcajsa
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
smiglo

Niezupełnie o to mi chodziło. Chodzi mi raczej o sam etap pisania i testowania programu, kiedy często zdarzają się takie niezamierzone sytuacje jak nieskończone pętle. W Builderze w takich sytuacjach wciska się Ctrl F2 , program się zatrzymuje i mamy możliwośc dalszej pracy. Natomiat w LabView z tego co zauważyłem pozostaje tylko zabicie procesu z menedżera zadań. Przykład z pętlą podałem celowo - w tym przykładzie będzie się wyświetlał komunikat i nie ma możłiwości zatrzymania programu - nie kończąc labview :(. Wierzyć się nie chce, żeby nie było innej możliwości..
smiglo
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

Ctrl + '.'
Czasami trzeba dłużej przytrzymać.
...i zawsze przemyśleć diagram przed uruchomieniem
:wink:
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
smiglo

O to właśnie mi chodziło :). Rzeczywiście trzeba trzymać wciśnięte Ctrl . i dopiero kliknąć OK, bądź zamknąć okno z komunikatem. Z przyzwyczajenia oczekiwałem trochę innego działania i dotąd tylko wciskałem Ctrl . a tu nic ;).
...i zawsze przemyśleć diagram przed uruchomieniem - to oczywiste :)
Dzięki.
Pozdrawiam.
smiglo
ODPOWIEDZ