krzywa Gaussa
krzywa Gaussa
mam wielki problem ponieważ musze napisać prgram w LabView który generuje wykres krzywej Gaussa. Amplituda, w, X zero, dziedzina x i ilośc punktów z których ma się składać wykres musi być zadawana ( wprowadzana) w programie. Nie mam pojęcia jak to zrobić. Mam mało do czynienia z LabView, potrafie zrobić program rysujący wykres łatwiejszych funkcji np. kwadratowej czy sinusa. Bardzo prosze o pomoc, w niedziele musze mieć gotowy program, jeśli ktoś pofatyguje się go zrobić za mnie
Z góry dziękuje i prosze o przesłanie kodu na elminsterxxx@tlen.pl

- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: krzywa Gaussa
Pomyliłeś działy i chciałeś to umieścić w "Dam pracę", prawda? Jakie warunki oferujesz?
Hehe... To jest bardzo standardowy program więc ktoś może mieć dostęp do gotowca, zrobionego przez siebie lub przez kogoś już wcześniej, a samo zrobienie tego programu nie wymaga wiele wysiłku dla ludzi znających się na programowaniu w LabView, gorzej ze mną który ma tylko ogólne pojęcie na ten temat. Liczyłem na gest dobrej woli ( 10 min to chyba nie dużo), a poztym chyba nikt nie wziął by ode mnie pieniedzy za tak prosty program. Jednak mimo wszytko rozumiem że w dzisiejszym świecie trudno jest liczyć na bezinteresowną pomoc ( która jednak zawsze plusuje w postaci jakiejś poztywnej energii np. wygrana w lotto
P) więc prosze o jakiekolwiek wskazówi dotyczące tego programu, z góry bardzo dziękuje, jestem zbyt biednym studentem aby się za to odwdzięczyć materialnie.
Gdyby ktoś zrobił ten program za mnie byłbym jeszcze bardziej wdzięczny

Gdyby ktoś zrobił ten program za mnie byłbym jeszcze bardziej wdzięczny

Kolejny przykład człowieka na tyle dobrze zorientowanego w temacie aby wiedzieć ile zajmie realizacja i na tyle [...] aby publicznie prosić na forum "Niech to ktoś za mnie zrobi".
Pogratulować postawy.

Rozumiem że to moze być beszczelne żebym prosił aby ktoś to zrobił za mnie, ale ja naprawde tego sam nie potrafie mimo że wiem ile to wymaga pracy, utknąłem w martwym punkcie. Nie wiem jak wpisać wzór krzywej Gaussa do 'Formula Node'. Być może jest jakiś inny sposób, jest funkcja Gaussa w lab view ale kiedy jej używam i podczepiam pod Graph to nie wyskakuje krzywa Gaussa tylko prosta. Mam wersje 7.1 i prosze tylko o pomoc, a nie o robienie czegoś za mnie, tylko dlatego że mi się nie chce. Prosiłem o podanie gotowca ponieważ tak jest łatwiej niż wytłumaczenie poprzez forum na czym polega mój błąd, a pozatym liczyłem że ktoś może ma już ten program zrobiony
. Za pomoc z góry dzięki i przepraszam jeśli wyrażałem się niezrozumiale. POzdro

- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Taką szczerość ("Gdyby ktoś zrobił ten program za mnie byłbym jeszcze bardziej wdzięczny") trzeba doceniać;)
Jeśli sprawa będzie ciągle aktualna (pisałeś coś o niedzieli, a ta jutro) to daj znać. Program rzeczywiście na 10 minut, ale niestety nie mam teraz LV pod ręką żeby tak od ręki go tu wrzucić.
Jeśli sprawa będzie ciągle aktualna (pisałeś coś o niedzieli, a ta jutro) to daj znać. Program rzeczywiście na 10 minut, ale niestety nie mam teraz LV pod ręką żeby tak od ręki go tu wrzucić.
Dzięki wielkie, jak zdołasz załatwić LV i zrobisz ten program będę ci naprawde wdzięczny, potrzebuje go w sumie do poniedziałku, ale jak go dostane później też będzie dobrze bo przyda mi się na przyszłość, chyba że wylece ze studiów za to że nie oddałem go wczesniej
P Jeszcze raz wielki dzięki za chęć pomocy, nawet jak z tego nic nie wyjdzie
e-mail : elminsterxxx@tlen.pl

e-mail : elminsterxxx@tlen.pl
Mam jeszcze pytanie? Jak się oznacza podnoszenie liczby do potęgi w 'Formula Node' w LabView 7.1 ??