zerowanie SHIFT REGISTER
zerowanie SHIFT REGISTER
Wie ktos jak zerowac zmienna shift register bez wychodzenia z labview?
Chodzi mi o taki przypadek. zalaczam VI i cos on tam robi ale uzywam SHIFT REGISTER. Jak uzyje stopu (bo to w WHILE) shift register ma ostatnia wartosc i pozostaje ona w pamieci.i jak zalacze nastepny raz ten sam VI SHIFT REGISTER juz nie jest zero tylko iles tam.
Pracuje w labview 8.
Chodzi mi o taki przypadek. zalaczam VI i cos on tam robi ale uzywam SHIFT REGISTER. Jak uzyje stopu (bo to w WHILE) shift register ma ostatnia wartosc i pozostaje ona w pamieci.i jak zalacze nastepny raz ten sam VI SHIFT REGISTER juz nie jest zero tylko iles tam.
Pracuje w labview 8.
Re: zerowanie SHIFT REGISTER
Chcialbym zeby to bylo takie proste. Tylko ze ja mam jeszcze jedna petle nad while wiec z szift register zawsze bedzie zero w tej aplikacji
.
Potrzebuje czesgos co bedzie ja zesetowalo do zera tylko jak wylacze VI (ale go nie zamkne).

Potrzebuje czesgos co bedzie ja zesetowalo do zera tylko jak wylacze VI (ale go nie zamkne).
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
pokaz diagram
- wino
chyba działa tak samo
Obawiam sie ze nie tak samo.gdyz bede chcial uzyc tej wewnetrznej petli jako subVI wiec bedzie sie i tak zerowac w kazdym wejsciu.Moze da sie gdzies zerowac shift register w opcjach?
a musisz koniecznie używać shift register?? Mozesz to zastapic np przez property node z odwolaniem sie do wartosci, i na końcu clear history. Wiesz o co mi chodzi? Jak bede mial wiecej czasu to przerobie Twojego Vi`a
- wino
przemyśl to rozwiązanie z shifty registerem zanim coś zrealizujesz, ale prosze
dziekuje.w sumie do czegos takiego sie sklanialem ale nie mam przekonania do zmiennych loalnych za bardzo. A w jaki inny sposob bez szift register mozna to rozwiazac? mozecie jakiegos rysunka pokazac??