automatycznie uaktualniany wykres - jak? pomocy

Sprawy związane z interfejsem użytkownika - kontrolki, wskaźniki, wyświetlacze, wykresy oraz inne zagadnienia tego typu...
mleko

automatycznie uaktualniany wykres - jak? pomocy

Post autor: mleko »

witam
jestem bardzo poczatkujacych uzytkownikiem i nie wiem jak zrobic aby wykres byl malowany dynamicznie jak naplywaja dane a nie dopiero na koncu programu
krotko mowiac: jak namalowac wykres XY (y-wyliczona wartosc, x-dana czestotliwosc (f) ktora rosnie w nieregularny sposob (podczas kazdej kolejnej iteracji)
jak poprawic to co mam aby osiagnac taki efekt? widzialem tutaj kilka przykladow ale niemoge ich jakos zrozumiec

aha musze korzystac z wersji 6.1 :/

a tutaj to co mam:

[img]http://img245.imageshack.us/img245/4387 ... ne9.th.gif[/img]

EDYCJA: w sumie wystarczy dodac waveform chart i maluje mi
tylko jak zrobic zeby na skali X umiescic kolejny parametr, ktory sie zmienia w inny sposob?
Awatar użytkownika
wino
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Re: automatycznie uaktualniany wykres - jak? pomocy

Post autor: wino »

witam
jak zrobić to o co pytałeś to poniżej.
Mam jeszcze parę sugestii. Przede wszystkim powinieneś rozdzielić zadania, które wykonujesz w Case'ach na dwie pętle.
Jeżeli towje dane nie dodają się monotonicznie, EnPe X={1,2,3,0} to musisz je jeszcze posortować przed wyświetleniem. Bloczek Sort 1D Array
mleko

Post autor: mleko »

fajnie :) dxieki wielkie, pytanie czy takie cos da sie "przenies" do wersji 6.1?
ale nie bardzo rozumiem Twoje stwierdzenie o koniecznosci rozdzielenia zadan na dwa casy?
Awatar użytkownika
wino
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Post autor: wino »

generalnie mi chodziło o to żeby w jednej pętli był jeden Case. Na razie masz w jednej pętli dwa Casy. Takie rozdzielenie poprawi czytelność i funkcjonalność.
ODPOWIEDZ