jak otworzyć w labview 7.1 dwa pliki od tej samej nazwie?

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Untitled

jak otworzyć w labview 7.1 dwa pliki od tej samej nazwie?

Post autor: Untitled »

Witam,

Mam taki problem. Mam różne wersje tego samego programu. Mam je zapisane w różnych katalogach. W ten sposób tworzę kopie zapasowe. Teraz chciałbym podejrzeć jednocześnie obydwie wersje. Bo w tej wcześniejszej wersji jest coś, co usunąłem w nowszej, a teraz chcę do tego wrócić, ale tych zmian jest dużo i nie wystarczy mi tyko rzucić okiem. Gdyby był to tylko jeden plik to nie ma problemu, bo zmienia się tylko jego nazwę i po krzyku, ale w tym przypadku jest to jakieś 30 vi, ze sobą powiązanych.
Jak to zrobić w Labview 7.1?

A tak ogólnie: Jak sobie radzicie z tego typu problemami. Może jest jakiś lepszy sposób zapisywania różnych wersji programu/projektu. W labview 7.1 jest coś takiego jak SCC (Source Code Control), ale wydaje się dość skomplikowaną bestią.

Pozdr
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Re: jak otworzyć w labview 7.1 dwa pliki od tej samej nazwie?

Post autor: bogdani »

Jest takie narzędzie w LabVIEW jak Compare VI w menu Tools, ale nie pamiętam czy było już w wersji 7.1. Wg mnie powinno być, ale musisz sprawdzić.
bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: jak otworzyć w labview 7.1 dwa pliki od tej samej nazwie

Post autor: Mikrobi »

bogdani pisze:Jest takie narzędzie w LabVIEW jak Compare VI w menu Tools, ale nie pamiętam czy było już w wersji 7.1. Wg mnie powinno być, ale musisz sprawdzić.
Jest Tools >> Compare >> Compare VIs...
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
Awatar użytkownika
kupsztal
Wersja środowiska: LabVIEW 7.1
Kontakt:

Re: jak otworzyć w labview 7.1 dwa pliki od tej samej nazwie?

Post autor: kupsztal »

Z tymze nalezy zaznaczyc ze porownywanie kodu zrodlowego jest dostepne tylko w edycji "Professional".
Untitled

Re: jak otworzyć w labview 7.1 dwa pliki od tej samej nazwi

Post autor: Untitled »

Dziekuje za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: jak otworzyć w labview 7.1 dwa pliki od tej samej nazwie

Post autor: Mikrobi »

Nawiązując: Metoda pracy, ktora u mnie się sprawdza to: W głównym katalogu roboczym dwa podkatalogi katalog 'Prev_Versions' - wersje minione. katalog z aktualna wersją: "[nazwa]_verX"
Po zakończeniu pracy kopia istniejącego katalogu z aktualną wersją do 'Prev_Versions' i zmiana nazwy katalogu "[nazwa]_verX" na "[nazwa]_verX+1"
Ponadto: zapisywanie startowej wersji jako "[nazwa]_startowa" i nie ruszanie. :)
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
ODPOWIEDZ