Witam.
Z LV 7.1 dopiero zaczynam i mam nastepujacy problem.
Dane z 'HISTORY' wykresu zapisywane sa do pliku. Zapis i odczyt działa ok. Natomiast teraz zdecydowałem aby razem z wykresem zapisywać jego parametry tzn: format, offset, start itp. Co jest mi potrzebne do poprawnego odtworzenia skali wykresu.
Próbowałem juz róznych możliwości np wykres +parametr łączyłem przez klaster i zapisywałem ale z odczytem był problem.
Zapis wykresu do pliku wraz z parametrami.
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Re: Zapis wykresu do pliku wraz z parametrami.
w zły sposób zapisujesz....
a ściślej pisząc nie zgadzał ci się format danych zapisywanych z formatem danych, który chciałeś odczytać. Gdyż zapisywałeś tablice klastrów, a chciałeś odczytać klaster(tak zadeklarowałeś)
a ściślej pisząc nie zgadzał ci się format danych zapisywanych z formatem danych, który chciałeś odczytać. Gdyż zapisywałeś tablice klastrów, a chciałeś odczytać klaster(tak zadeklarowałeś)
A jak moge razem z danymi z wykresu zapisac te parametry o których pisałem aby później z tego pliku je wydzielić i skonfigurować skale wykresu?
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
tak w środku jest wszystko napisane
Niestety dalej mam problem. Chodzi o to że ten klaster z trzema elementami to są trzy wykresy odczytane z HISTORY w programie głównym teraz przy zapisie pliku wywoływany jest podprogram"operacje na plikach" w którym nastepuje zapis/odczyt do pliku.
Jak mam dołączyc parametry w programie głównym do "węzła" HISTORY?
Jak mam dołączyc parametry w programie głównym do "węzła" HISTORY?