Czy ktoś wie jak zrobiś shared variable dla tablicy 2 wymiarowej lub więcej. Potrzebuje użyć 2D array of Double jako shared variable. Wszelkie sugestie mile widziane... (po dwóch dniach szukania straciłem nadzieję - może się nie da
Więcej wymiarów w shared variable
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Więcej wymiarów w shared variable
Witam
Czy ktoś wie jak zrobiś shared variable dla tablicy 2 wymiarowej lub więcej. Potrzebuje użyć 2D array of Double jako shared variable. Wszelkie sugestie mile widziane... (po dwóch dniach szukania straciłem nadzieję - może się nie da
) I jeszcze jedno jak otworzyć programowo ten sam plik vi kilka razy jednocześnie tzn. aby pokazać ten sam np wykres dla różnych wielkości w tym samym czasie na ekranie?
Re: Więcej wymiarów w shared variable
Zapisz kontrolkę tablicy jako plik *.ctl
(PKM>>Advanced>>Customize na gotowej tablicy). Na końcu listy Data Type przy tworzeniu ShV jest opcja: "From Custom Control".
All done. Bye-Bye.
8)
(PKM>>Advanced>>Customize na gotowej tablicy). Na końcu listy Data Type przy tworzeniu ShV jest opcja: "From Custom Control".
All done. Bye-Bye.
8)
-
Dla Ciebie Mikrobi to wszystko jest takie łatwe...
Dzięki. To może jeszcze sprawa 2 tego jednoczesnego okna ? 

Sugeruję VI-template czyli plik *.vit zamiast *vi.
-
Banał ! :oops: Wstyd że na to nie wpadłem... Jeszcze raz wielkie dzięki