Do fachowców i nie tylko. Początki z Labview

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Paweł

Do fachowców i nie tylko. Początki z Labview

Post autor: Paweł »

Witam wszystkich miłośników labview. To mój pierwszy post i od razu prośba. W najbliższym czasie mam zamiar rozpocząć prace nad programowaniem w labview. Dlatego zwracam sie do wsystkich fachowców i nie tylko aby podpowiedzieli mi od czego mam zacząć ( nigdy nie programowałem w C++, Dephi itd.) Jestem ambitny i chcę sie nauczyć. Prosze tylko o wyznaczenie odpowiednaiej mi drogi a właściwie podzielnie sie wiadomościami o labview np. od czego zacząć i jakie materiały???. Pochwale sie ze juz mam dwie książeczki z labview a mianowicie "Środowisko Labview w eksperymencie wspomaganym komputerowo" oraz "Oprogramowanie wirtualnych przyrządów pomiarowych w Labiew". No i oczywiście mam jedną z wersji labview 6i. Prosze o wskazanie przydatnych materiaów (mogą być kursy lub publikacje w PDF-ie) i propozycje książkowe które mogą mi sie przydać. Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Re: Do fachowców i nie tylko. Początki z Labview

Post autor: bogdani »

Witaj na forum
Proponuje od zapoznania się z działaniem funkcji szukaj. Ona naprawdę działa.
Następnie proszę zajrzeć do działu z odnośnikami, gdzie można znaleźć odpowiernie poradniki. Skoro masz już książki to trzeba je przerobić plus proponuję zapoznać się z przykładami dołączonymi do LabVIEW.
Pozdrawiam bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ