witam
w tym semestrze na uczelni pracujemy na wersji LabView 6.1, na razie tylko "uczymy" sie programu, dopiero piozniej bedziemy cos konkretnego tworzyc. chcialbym troche potrenowac na tymprogramie w domu, ale nie wiem skad wziac wersje 6.1? nastronie glownej jest tylko 8.2, nigdzie nie ma 6.1 - nawet google nic nie pomoglo. bylbym wdzieczny za pomoc
pozdrawiam
Marcin
LabView 6.1 - skad wziac?
Re: LabView 6.1 - skad wziac?
Możesz napisać do NI Poland z prośbą o udostepnienie wersji ewaluacyjnej 6.1.
Fakty są takie że jest to płatne środowisko. Pytanie zatem jakie zadajesz
brzmi niezręcznie.
Zapytaj o dostępnośc tego środowiska w laboratoriach komputerowych na twojej uczelni prowadzącego z którym masz zajęcia.
Fakty są takie że jest to płatne środowisko. Pytanie zatem jakie zadajesz
brzmi niezręcznie.
Zapytaj o dostępnośc tego środowiska w laboratoriach komputerowych na twojej uczelni prowadzącego z którym masz zajęcia.
wiem ze jest to platne srodowisko, ale gdzies widzialem ze sa wersje studenckie 'za free'
poslucham Twojej rady i napisze do nich, zobaczymy co odpisza
poslucham Twojej rady i napisze do nich, zobaczymy co odpisza
Sugeruję raczej zadzwonić i zapytać.
[22] 33 90 150 - bedzie szybciej.
[22] 33 90 150 - bedzie szybciej.
Witam czy może ma ktoś dostęp do jakiegoś skryptu o programie w wersji 6.1 i podałby link skad można go ściągnąć dzięki z góry
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Witaj Marcinie.
Polecam książkę dotyczącą LabVIEW pt. Komputerowa technika pomiarowa. Oprogramowanie wirtualnych przyrządów pomiarowych w LabVIEW autorstwa Pana dr inż. Dariusza Świsulskiego. Może nie jest ona konkretnie o LV 6.1, ale jest chyba jedyną taką pozycją na rynku polskim. Dostępnaa w dobrych księgarniach technicznych. Znacznie więcej książek jest w języku angielskim, ale nie wiem jakie są twojej preferencje ;-).
PS. Proponuję zapozna się z funkcją szukaj (jest tu taka i działa) .
bogdani
Polecam książkę dotyczącą LabVIEW pt. Komputerowa technika pomiarowa. Oprogramowanie wirtualnych przyrządów pomiarowych w LabVIEW autorstwa Pana dr inż. Dariusza Świsulskiego. Może nie jest ona konkretnie o LV 6.1, ale jest chyba jedyną taką pozycją na rynku polskim. Dostępnaa w dobrych księgarniach technicznych. Znacznie więcej książek jest w języku angielskim, ale nie wiem jakie są twojej preferencje ;-).
PS. Proponuję zapozna się z funkcją szukaj (jest tu taka i działa) .
bogdani
Niestety NI nie chciało się zrobić do każdej wersji LV ewaluacji.
Możesz sobie ściągnąć wersję ewaluacyjną 6.0.1:
ftp NI
i na niej trenować w domu.
Pomiędzy 6.0.1 a 6.1 oprócz Eventów nie ma większych różnic, a Eventy będziecie mieli zapewne w późniejszej części ćwiczeń.
Rumcajs.
Możesz sobie ściągnąć wersję ewaluacyjną 6.0.1:
ftp NI
i na niej trenować w domu.
Pomiędzy 6.0.1 a 6.1 oprócz Eventów nie ma większych różnic, a Eventy będziecie mieli zapewne w późniejszej części ćwiczeń.
Rumcajs.