Witam.
Zastanawiam się nad możliwością zapisania wszystkich właściwości obiektu klasy WafeformGraph bądź WaveformChart. Chciałbym móc zapisywać w programach ostatnie ustawienia poczynione przez użytkownika.
Szukam innej drogi, sprytniejszej niż mozolne spisywanie po właściwościach.
Dzięki za pomoc.
Zapisanie wszystich właściwości WaveformGraph
-
Zapisanie wszystich właściwości WaveformGraph
With best regards
Krzysztof DĄBSKI
Control & Measurement Systems Enginner
WABCO Polska Sp. z o.o. Vehicle Control Systems
ul. Ostrowskiego 34, 53-238 Wroclaw, Poland
Tel.: 0048 / 71 / 78 21 426
Krzysztof DĄBSKI
Re: Zapisanie wszystich właściwości WaveformGraph
Witam
Niestety jest to chyba konieczne, jeżeli aplikacja ma być skompilowana do pliku wykonywalnego. Właściwości powinny zostać zapisane do pliku i na początku programu odczytane. Tutaj pojawia się taka opcja - zrobienie definicji typu - czyli klaster z danymi (wszystko po kolei) i to zapisanie do pliku, potem odczyt. To nie jest wcale aż tak dużo roboty zważywszy na fakt iż nie trzeba definiować samych właściwości a jedynie ich wartości!
Daje tak do 30 min. na zapis wszystkich właściwości graphu. Jeżeli dochodzi dużo więcej obiektów to oczywiście dodatkowy czas, ale w końcu jest kilka osób szukających pracy jako programiści w LabVIEW
Pozdrawiam
Piotr Maj
Niestety jest to chyba konieczne, jeżeli aplikacja ma być skompilowana do pliku wykonywalnego. Właściwości powinny zostać zapisane do pliku i na początku programu odczytane. Tutaj pojawia się taka opcja - zrobienie definicji typu - czyli klaster z danymi (wszystko po kolei) i to zapisanie do pliku, potem odczyt. To nie jest wcale aż tak dużo roboty zważywszy na fakt iż nie trzeba definiować samych właściwości a jedynie ich wartości!
Daje tak do 30 min. na zapis wszystkich właściwości graphu. Jeżeli dochodzi dużo więcej obiektów to oczywiście dodatkowy czas, ale w końcu jest kilka osób szukających pracy jako programiści w LabVIEW
Pozdrawiam
Piotr Maj
Nie jestem leniwy
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
-
Re: Zapisanie wszystich właściwości WaveformGraph
Dzięki za odpowiedź Piotrze.
Cóż, chyba rzeczywiście nie ma innej drogi. Na szczęście w programie zazwyczaj jest jeden, góra dwa takie obiekty, więc jakoś to pójdzie.
Mówiąc szczerze, myślałem o czymś w rodzaju tworzenia kopii całości obiektu i zapisania jej, ale to chyba niemożliwe.
Mimo wszystko dzięki za pomoc.
Pozdrawiam, Krzysiek
Cóż, chyba rzeczywiście nie ma innej drogi. Na szczęście w programie zazwyczaj jest jeden, góra dwa takie obiekty, więc jakoś to pójdzie.
Mówiąc szczerze, myślałem o czymś w rodzaju tworzenia kopii całości obiektu i zapisania jej, ale to chyba niemożliwe.
Mimo wszystko dzięki za pomoc.
Pozdrawiam, Krzysiek
With best regards
Krzysztof DĄBSKI
Krzysztof DĄBSKI