CAN i jeszcze raz CAN
-
CAN i jeszcze raz CAN
Szukam biblotek orginalnych z NI do obsługi interfejsu CAN. Nie chcę w odpowiedzi usłyszeć, że są na stronie NI bo nie ma. Dokładnie to są ale kosztuja ponad 400zł. Potrzebne są mi one do zrobienia pracy inżynierskiej.
Re: CAN i jeszcze raz CAN
Rozwin proszę swoją wypowiedź, bo obecnie wygląda na to, że chcesz zdobyć nielegalnie oprogramowanie, co nie jest tutaj dobrze widziane. A posty tego typu będą usuwane. Jeśli istotnie jest to potrzebne do Twojej pracy inzynierskiej to na pewno Twoja Uczelnia jest w stanie zapewnić warunki jej realizacji.
Trzeba tylko ruszyć głową. I nogami.
Trzeba tylko ruszyć głową. I nogami.
-
Ruszyłewm głową i nogami! Niestety zakup takiego produktu przez taką instytucję jak uczelnia jest bardzo kłopotliwy. Polska biurokracja, najpierw musze się skontaktować ze sprzedawcą czyli NI. Wysłałem e-mial do polskiego odzialu i czekam jeżeli nie dostane odpowiedzi do poniedziałku zadzwonię. A nie chodzi mi o nielegalne opragramowanie, pytam czy ktoś w ogóle takie bibloteki posiada, bo znalazłem na forum kilka postów że ktoś robi coś na magistarail CAN wiec możliwe że wie jak wygląda zakup tych biblotek! Co do nielegalnego oprogramowania ciekawe ilu użytkowników tego forum ma licencję na program który posiada!?
Odpowiedz mi proszę na trzy pytania:
1 jesteś studentem ?
2 wiesz kto odpowiada za licencję LabVIEW na Twoim Wydziale?
3 miałeś w ręku wydziałową wersję środowiska?
p.s.
kiedy mówiłem o ruszaniu nogami nie miałem na myśli tupania.
1 jesteś studentem ?
2 wiesz kto odpowiada za licencję LabVIEW na Twoim Wydziale?
3 miałeś w ręku wydziałową wersję środowiska?
p.s.
kiedy mówiłem o ruszaniu nogami nie miałem na myśli tupania.
-
Jestem studentem. Nie wiem kto odpowiada za licencję, ale już zgłosilem do odpowiednich osób chęć zakupienia biblotek CAN. Zostaną ona zkupione jeżeli ja dowiem sie o wszystkie warunki zakupu. Co do wydziałowej wersji środowiska miałem ją przed oczyma na monitore. Mieliśmy dostac oprogramowanie specjalnie przeznaczone dla studentów ale nikt nigdy tego nie widział!
Zakładając że: jesteś studentem uniwersytetu na północ o Warszawy, z miasta słynącego ze specyficznych wyrobów cukierniczych, z wydziału FAIS.krzyzowiec1410 pisze:Jestem studentem. Nie wiem kto odpowiada za licencję, ale już zgłosilem do odpowiednich osób chęć zakupienia biblotek CAN. Zostaną ona zkupione jeżeli ja dowiem sie o wszystkie warunki zakupu.
Wydział posiada licencję akademicką. Pełny pakiet. Krótko mówiąc post zaczynający wątek jest oględnie mówiąc nie na miejscu.
krzyzowiec1410 pisze:Co do wydziałowej wersji środowiska miałem ją przed oczyma na monitore.
Brawo, czyli wiedzialeś że istnieje wersja wydziałowa.
Cóż, Twoja nieporadność zasadniczo jest twoim problemem do chwili kiedy na forum nie pojawią się posty takie jak rozpoczynające ten wątek. Zasadniczo student powinien wykazać się zainteresowaniem i zapytać na przykład prowadzącego o dostęp do środowiska.krzyzowiec1410 pisze:Mieliśmy dostac oprogramowanie specjalnie przeznaczone dla studentów ale nikt nigdy tego nie widział!
Zwłaszcza jeśli podejmuje się pisania pracy inżynierskiej związanej z LabVIEW i wie że będzie tego środowiska potrzebował. Jeśli praca jest pracą inżynierską to masz opiekuna prawda?
-
Z wydziałem się zgadza ale jak na rzie nie uzyskałem wiadomości które chciałbym uzyskac na tym forum. Jak na razie rozpisuję się o tym jak wygląda moje zycie na uczelni, a raczej o to mi nie chodziło. Jest takie powiedzonko "Łatwo być mądrym w śród głupich". To że będę pisał pracę w programie Labview dowiedziałem się na miesiąc przed sesją egzaminacyjną. Okazało się ze temat który wybrałem wcześniej jest niemożliwy do zrealizownia. Niestety osoby które zatwierdzały tematy prac tego nie zauważyły! A co do materiałów dla studentów u nas na wydziale jest tak że kierunek na który studiuję powstał 5 lat temu. PIerwsze zdanie które słyszy sie na wykładzie od prowadzącego brzmi: "Do tego wykładu jest bardzo dobra
książka niestety w biblotece jest tylko jedna i tak się składa że ja ją wyporzyczyłem"! Łatwo jest kogoś krytykowac gdy się nie jest na jego miejscu!
Jeżeli wydział posiada pełną licencję to dlaczego chcą zakupić te bibloteki, to chyba oznacza że ich nie posiadają?!
książka niestety w biblotece jest tylko jedna i tak się składa że ja ją wyporzyczyłem"! Łatwo jest kogoś krytykowac gdy się nie jest na jego miejscu!
Jeżeli wydział posiada pełną licencję to dlaczego chcą zakupić te bibloteki, to chyba oznacza że ich nie posiadają?!
Zatem moja propozycja jest następująca: 1. wybierz się na uczelnię i odwiedż profesora który jest odpowiedzialny na Twojej Uczleni za LabVIEW
Informację o tym kto konkretnie jest związany z licencją uzyskasz na uczelni lub w NI Poland: (022) 33 90 150. Warto się przedstawić i naświetlić sytuację - pani Paulina jest chętnie udzieli takiej pomocy, jak z resztą wszyscy w NIP. 2. Poproś o udostępnienie środowiska w związku z wiadomoą sytuacją i przeglądnij wersję którą posiada uczelnia. 3. ...nie pamiętam która z kolei płytka w zestawie zawiera biblioteki obsługi CAN'a ale ... ;)
Cóż, byłem na Twoim miejscu.
Jeśli wydział chce kupować biblioteki posiadając licencję akademicką to może nie do końca jest zorientowany co posiada? Zresztą przecież można zapytać w NIPoland czy w pakiecie posiadanym przez wydział powinna być obsługa CAN.
Informację o tym kto konkretnie jest związany z licencją uzyskasz na uczelni lub w NI Poland: (022) 33 90 150. Warto się przedstawić i naświetlić sytuację - pani Paulina jest chętnie udzieli takiej pomocy, jak z resztą wszyscy w NIP. 2. Poproś o udostępnienie środowiska w związku z wiadomoą sytuacją i przeglądnij wersję którą posiada uczelnia. 3. ...nie pamiętam która z kolei płytka w zestawie zawiera biblioteki obsługi CAN'a ale ... ;)
Cóż, byłem na Twoim miejscu.
Jeśli wydział chce kupować biblioteki posiadając licencję akademicką to może nie do końca jest zorientowany co posiada? Zresztą przecież można zapytać w NIPoland czy w pakiecie posiadanym przez wydział powinna być obsługa CAN.
-
I tak zrobię! Wysłałem e-mail do NIP ale nie odpisali. Jeżeli w poniedziałek nie mają wolnego (długi weekend) to z pewnością zadzwonię!
znajdziesz za free w vector informatik
-
Niestety u mnie na wydziale nic nie można znaleźć już 3 dzień chodze aby dowiedzieć się kto jest w posiadaniu tej wersji Labview! Znalazłem dwie osoby , ale niestety sa na urlopie. Od chodzenia to aż buty mi się rozleciały. Choć zapewne to jeszcze nie wszystko co mogłem zrobić!