generowanie sygnalu-wybór

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
yogi25

generowanie sygnalu-wybór

Post autor: yogi25 »

Witam wszystkich!
Mam pewien problem.Potrzebuje zrealizowac program ktory bedzie generowal jakis sygnal np. sinusoidy, ktore beda generowane rownolegle.Ale problem w tym ze w programie musze podac ile tych sinusoid ma generowac (aktualnie przesylac) i mozliwosc wyboru numeru sinusoidy ktora bedzie aktualnie wyswietlal na wykresie.
Proszę o pomoc!;)
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: generowanie sygnalu-wybór

Post autor: jogurt_owocowy »

Napisz trochę więcej szczegółów, bo możliwości jest dużo.
yogi25

Witam ponownie;)
Umiescilem przykladowy programik w zalaczniku.Wybor numeru sinusoidy ktora chce aktualnie miec na wykresie udalo mi sie zrobic na tablicach.Mam tam 10 sinusoid generowanych rownolegle.Problem polega na tym jak zrobic wybor w panelu zeby zamiast wszystkich 10 generowal tylko 5 pierwszych.Ogolnie chce miec wybor ilosci generowanych sinusoid.Wszystko to pozniej bedzie wysylane na tagi ale to nie problem.Wiem ze dla malej ilosci nie bedzie problemow z porobieniem warunkow wyboru, dlatego chodzi mi o jakis pomysl jak to zrobic gdybym chcial np wygenerowac 100 czy nawet wiecej takich sinusoid.
prosze o pomoc;)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Post autor: jogurt_owocowy »

Odpowiedź w załączniku.
Oczywiście w Twoim przypadku parametry kolejnych sinusów nie będą losowane tylko jakoś "mądrzej" zadane. Można też generować nie po jednej próbce, a po kilka(set) - wszystko zależnie od potrzeb.

Pozdrawiam:)
yogi25

Witam.
Wielkie dzięki:)
pozdrawiam
ODPOWIEDZ