rs
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: rs
Najlepiej i najłatwiej używając Eventu Key Down i porównanie wartości Scan Code wewnątrz niego z liczbą 28.
Drugą opcją jest uzycie funkcji z palety Advance -> Input Device Control, jest tam także obsługa klawiatury.
Pozdrawiam:)
Drugą opcją jest uzycie funkcji z palety Advance -> Input Device Control, jest tam także obsługa klawiatury.
Pozdrawiam:)
czy moglbym prosic o szersze wyjasnienie pierwszej metody, bo mi i tak nic nie wychodzi. jestem poczatkujacym i nie za bardzo sie jeszcze orientuje w tym wszystkim a to mi jest bardzo potrzebne. taki maly problem a tyle juz czasu nad tym siedze.
pozdrawiam cierpliwych
pozdrawiam cierpliwych
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Eventy służą głównie do asynchronicznej obsługi zdarzeń generowanych przez użytkownika np. naciśnięcie przyciku, lub klawisza na klawiaturze. Przykład reakcji na naciśnięcie Entera w załączniku.
Oczywiście - event 'pokretlo': Value change
po prawej stronie struktury są wyjścia OldVal i NewVal - stara i nowa wartosc , jesli interesuje cię jak sie zmieniła.
Z pokrętłem z drugiej strony jest to o tyle trudne, że każde pojedyncze przejscie między wartościami generuje zdarzenie. zatem przesunięcie od 2 do 7 przy założeniu że podziałaka zmienia się co 1 wystąpi 5 kolejnych zdarzeń.
po prawej stronie struktury są wyjścia OldVal i NewVal - stara i nowa wartosc , jesli interesuje cię jak sie zmieniła.
Z pokrętłem z drugiej strony jest to o tyle trudne, że każde pojedyncze przejscie między wartościami generuje zdarzenie. zatem przesunięcie od 2 do 7 przy założeniu że podziałaka zmienia się co 1 wystąpi 5 kolejnych zdarzeń.