event structure
event structure
Witam, czy mogly mi ktos wytlumaczyc do czego sluzy event structure? jestem poczatkujacy jesli chodzi o LV i z helpa za nic nie moge tego skumac.
Re: event structure
Proponuję zacząć od przeszukania Forum.
np. od tego wyniku:
http://www.labview.pl/viewtopic.php?t=3 ... event.html
np. od tego wyniku:
http://www.labview.pl/viewtopic.php?t=3 ... event.html
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Witaj Prosze o chwilę cierpliwości. W tym tygodniu powinien pojawić się nowy artykuł, dotyczący struktury event.
bogdani
bogdani
witam ponownie,
kiedy pojawi sie ten artykul? mial byc w ubieglym tygodniu i go nadal nie ma...
pozdrawiam
kiedy pojawi sie ten artykul? mial byc w ubieglym tygodniu i go nadal nie ma...
pozdrawiam
-
- Administrator
- Kontakt:
Witaj
Wiem, wiem, że miał być w ubiegłym tygodniu, ale w między czasie były przenosiny serwera i znowu miałem wyjazd na delegację, więc nie mogłem się tym zająć. Od dziś mam wolne, więc są duże szanse na pojawienie się artykułu.
bogdani
Wiem, wiem, że miał być w ubiegłym tygodniu, ale w między czasie były przenosiny serwera i znowu miałem wyjazd na delegację, więc nie mogłem się tym zająć. Od dziś mam wolne, więc są duże szanse na pojawienie się artykułu.
bogdani
oo super
bylbym bardzo wdzieczny, juz nie moglem sie doczekac 

-
- Administrator
- Kontakt:
Trochę to trwało, ale w końcu się udało ( tak się dziwnie czuje, bo mi się tak rymuje)
Artykuł gotowy - jest to część pierwsza, w kolejnych mają być przedstawiane przykładowe rozwiązania.
Detekcja zdarzeń w LabVIEW
bogdani
Artykuł gotowy - jest to część pierwsza, w kolejnych mają być przedstawiane przykładowe rozwiązania.
Detekcja zdarzeń w LabVIEW
bogdani
event structure
Witam nie mam doświadczenia w LV, próbowałem przekształcić przykład
Dynamic Events Demo na potrzeby własnego programu i tu pojawił się ciekawy problem.
Do jednego ze zdarzeń dołożyłem pętle while trwającą 1 sekundę, w niej jest przycisk sterujący jej zakończeniem. Kiedy chce ją wyłaczyć, wydarzenie w którym się znajduje wykonywane jest jeszcze raz i dopiero po drugim naciśnięciu przycisk następuje rzeczywiste zatrzymanie pętli. Stąd moje pytanie, dlaczego tak się dzieje i ew. jak to poprawić. Z góry dziękuję za rady
Przerobiony vi dołączam w załączniku
Dynamic Events Demo na potrzeby własnego programu i tu pojawił się ciekawy problem.
Do jednego ze zdarzeń dołożyłem pętle while trwającą 1 sekundę, w niej jest przycisk sterujący jej zakończeniem. Kiedy chce ją wyłaczyć, wydarzenie w którym się znajduje wykonywane jest jeszcze raz i dopiero po drugim naciśnięciu przycisk następuje rzeczywiste zatrzymanie pętli. Stąd moje pytanie, dlaczego tak się dzieje i ew. jak to poprawić. Z góry dziękuję za rady
Przerobiony vi dołączam w załączniku
zapomniałem dodać że dysponuję LV 7.1:)
więc .. twój problem wynika raczej z niedoczytania... jak mniemam ....
umieściłeś kolego pętlę while w już istniejącej pętli while i na dodatek w strukturze event...
propozycja moja brzmi...
jeśli używasz notyfikacji z powodzeniem możesz wywalić tą pętlę gdzieś obok i sterować nią w całości poprzez notyfikatory...
reszta jakoś poleci... i zatrzymywac i startowac będzie od ręki...
u mnie działa....
umieściłeś kolego pętlę while w już istniejącej pętli while i na dodatek w strukturze event...
propozycja moja brzmi...
jeśli używasz notyfikacji z powodzeniem możesz wywalić tą pętlę gdzieś obok i sterować nią w całości poprzez notyfikatory...
reszta jakoś poleci... i zatrzymywac i startowac będzie od ręki...
u mnie działa....