Witam
chciałbym programowo wpisac do enuma nazwy. Zrobiłem sobie taki program jak w przykładzie poniżej(Property Node od Enuma z Opcją Strings[]) i wyskakuje mi błąd: " This property is writable only when the VI is in edit mode, or this method is available only when the VI is in edit mode."
Co robie źle? cos mi sie wydaje, że używam złej właściwości...
Enum
- Ender
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Re: Enum
"If the string is an enumerated type control, you cannot write this property when the VI is running. If the string is a ring control, you can write this property when the VI is running"
Tak wiec dla enuma nie wpiszesz w ten sposob nic w trakcie dzialania programu - dla ring control dziala, ale dla enuma niestety nie.
Przyznam sie bez bicia, ze nie wiem jak mozna by to programowo zrobic. Sam jestem ciekaw, czy sie da...
Tak wiec dla enuma nie wpiszesz w ten sposob nic w trakcie dzialania programu - dla ring control dziala, ale dla enuma niestety nie.
Przyznam sie bez bicia, ze nie wiem jak mozna by to programowo zrobic. Sam jestem ciekaw, czy sie da...
-Czy orał pan już kiedyś morskie fale?
Colon rzucił mu chytre spojrzenie.
-Nie złapie mnie pan na taki numer, sir - rzekł - Wszyscy wiedzą, że konie by potonęły.
Leonard umilkł na chwilę i przestroił swój mózg na Radio Colon ....
Colon rzucił mu chytre spojrzenie.
-Nie złapie mnie pan na taki numer, sir - rzekł - Wszyscy wiedzą, że konie by potonęły.
Leonard umilkł na chwilę i przestroił swój mózg na Radio Colon ....
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
załóżmy, że sobie wtedy wpisałem te nazwy z klawatury paluszkami.
Ale dzisaj to już mi sie nie chce, bo zaraz będe musiał machać za chwile rękami. Więc zrobiłem prawie wspomniany wyżej VIserver.
Prawie robi dużą różnice, bo nie wiem co umieścić w Casie, żeby sie mnie te nazwy do środka wpisały.
Ale dzisaj to już mi sie nie chce, bo zaraz będe musiał machać za chwile rękami. Więc zrobiłem prawie wspomniany wyżej VIserver.
Prawie robi dużą różnice, bo nie wiem co umieścić w Casie, żeby sie mnie te nazwy do środka wpisały.
Dobre rozwiąznie, szukanie po nazwie klasy nie przyszło mi do głowy .
Szukałem konkretnej nazwy kontrolki.
Na marginesie: VIServer to część silnika LabVIEW.
VI który pokazałeś to raczej wykorzystanie jego metod.
Szukałem konkretnej nazwy kontrolki.
Na marginesie: VIServer to część silnika LabVIEW.
VI który pokazałeś to raczej wykorzystanie jego metod.