jestem na początku swojej drogi z LV. Nie ukrywam, że sam język mnie zaciekawił i przyjemnie mi się w nim pracuje. Jestem studentem Politechniki Śląskiej na III roku i planowałem skupić się głównie na programowaniu w tym środowisku, włączając w to pracę inżynierską, praktyki, które mamy w okresie wakacyjnym i późniejszą karierę. Zaniepokoiła mnie jednak jedna rzecz: przeglądając oferty pracy z okolic Katowice - Bielsko dla automatyków czy programistów, praktycznie nie pojawiają się takie, w których jest coś wspominane o LV, nie mówiąc już o praktykach czy stażu, gdzie nie znalazłem ani jednej. Z większych firm w okolicy udało mi się zlokalizować tylko Veritecha.
Nasuwa mi się więc jedno pytanie: czy nie porzucić tego kierunku na rzecz innego języka? Programowanie nigdy nie sprawiało mi większego problemu porównując się z kolegami z roku. Nie ukrywam jednak, że LV bardzo mnie zaciekawiło, a jako studenta automatyki i robotyki interesuje mnie tylko praca z niedużą ilością delegacji, więc PLC-ki raczej odpadają.
Wiem, że post nie jest ściśle związany z tematyką forum, jednak liczę na pomocne rady, czy potencjalne miejsca praktyk

Pozdrawiam,
Mateusz.
Edit: dodam jeszcze, że aktualnie realizuję projekt na studiach wykorzystujący wizję przy pomocy Microsoft Kinect