jak w temacie.
Na dole rysunku jest algorytm.
Jak to połączyć??
- serkriz
Jak to połączyć??
Ostatnio zmieniony 16 lut 2006 01:08 przez serkriz, łącznie zmieniany 1 raz.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Jak to połączyć??
Po pierwsze to co to ma robić? Jakiś krótki opis może?!
A po drugie to vi by się przydał.
Z obrazka to widać, że tak się połączyć nie da, bo jak niby miałaby działać struktura Case z dołączoną do jej wejścia tablicą TTTFTTTFTF... ?!
PS. Po krótkim zastanowieniu strzelam co chcesz uzyskać i, że można to zrobić jak na obrazku.
A po drugie to vi by się przydał.
Z obrazka to widać, że tak się połączyć nie da, bo jak niby miałaby działać struktura Case z dołączoną do jej wejścia tablicą TTTFTTTFTF... ?!
PS. Po krótkim zastanowieniu strzelam co chcesz uzyskać i, że można to zrobić jak na obrazku.
- serkriz
to jest tak:
1)jeśli pierwszy nawias (A*sin(2.0*pi*F*x))>0?1.0:0.0 jest wiekszy od zera rysuj 1 jesli nie to ryzuj zero.
2)jeśli drugi nawias (A*sin(2.0*pi*F*x+(1-tp)*pi))>0?0.8:0.0 jest wiekszy od zera rysuj 0,8 jesli nie to ryzuj zero.
3)I teraz koncowe założenie: jeśli {(A*sin(2.0*pi*F*x))>0?1.0:0.0}jest wiekszy od zera to rysuj {(A*sin(2.0*pi*F*x+(1-tp)*pi))>0?0.8:0.0} jesli nie to rysuj zero.
Na screenie wszystko zaznaczyłem .
aaa. Ta górna pętla w vi działa tak jak to powinno być ale chciałbym żeby to było jak na dole.
1)jeśli pierwszy nawias (A*sin(2.0*pi*F*x))>0?1.0:0.0 jest wiekszy od zera rysuj 1 jesli nie to ryzuj zero.
2)jeśli drugi nawias (A*sin(2.0*pi*F*x+(1-tp)*pi))>0?0.8:0.0 jest wiekszy od zera rysuj 0,8 jesli nie to ryzuj zero.
3)I teraz koncowe założenie: jeśli {(A*sin(2.0*pi*F*x))>0?1.0:0.0}jest wiekszy od zera to rysuj {(A*sin(2.0*pi*F*x+(1-tp)*pi))>0?0.8:0.0} jesli nie to rysuj zero.
Na screenie wszystko zaznaczyłem .
aaa. Ta górna pętla w vi działa tak jak to powinno być ale chciałbym żeby to było jak na dole.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
"Ta górna pętla w vi działa tak jak to powinno być ale chciałbym żeby to było jak na dole."
Hmm, chęci to jeszcze nie wszystko:P Bo same chęci nie zmienią tego, że do Case'a nie da się podłączyć tablicy! Ale czego konkretnie być chciał? Używać z jakichś powodów Waveform Charta(a nie Waveform Graph)?
Z tego co napisałeś, o ile dobrze zrozumiałem to na Graphach można to zrobić np. tak jak w załączniku. Jak nie o to chodzi to pisz.
Pozdrawiam
Hmm, chęci to jeszcze nie wszystko:P Bo same chęci nie zmienią tego, że do Case'a nie da się podłączyć tablicy! Ale czego konkretnie być chciał? Używać z jakichś powodów Waveform Charta(a nie Waveform Graph)?
Z tego co napisałeś, o ile dobrze zrozumiałem to na Graphach można to zrobić np. tak jak w załączniku. Jak nie o to chodzi to pisz.
Pozdrawiam
<b>serkriz</b> na szybko i bez wnikania w algorytm:
górne porównanie (1) należy wybrać z PKM >>Comparsion Mode>>Compare Aggregates.
górne porównanie (1) należy wybrać z PKM >>Comparsion Mode>>Compare Aggregates.
- serkriz
Górny przykład w vi działa poprawnie.
Chyba chodziło Ci Mikrobi o dolny.
Jak to zmienie to połaczenia są dobre ale bloczek greater zawsze zwróci mi true. Więc to mija się z celem.
Jakoś to inaczej musi być rozwiązane.
A rozwiązanie Jogurta to też nie jest poprawne .
Chyba chodziło Ci Mikrobi o dolny.
Jak to zmienie to połaczenia są dobre ale bloczek greater zawsze zwróci mi true. Więc to mija się z celem.
Jakoś to inaczej musi być rozwiązane.
A rozwiązanie Jogurta to też nie jest poprawne .
- serkriz
Piasłem już że jogurt jest genialny???
Działa z mała poprawką . Zły sygnał był porównywany w końcowej fazie.
Tylko nie moge zrozumieć czemu blok multiply nie wymnaża tych wartości które do niego wchodzą tylko zwraca wartośc y albo 0.Ale działa tak jak powinno.
Dzięki.
Działa z mała poprawką . Zły sygnał był porównywany w końcowej fazie.
Tylko nie moge zrozumieć czemu blok multiply nie wymnaża tych wartości które do niego wchodzą tylko zwraca wartośc y albo 0.Ale działa tak jak powinno.
Dzięki.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2006 19:33 przez serkriz, łącznie zmieniany 1 raz.