Witam. Jeżeli istnieje taki wątek proszę o przekierowanie i usunięcie tego.
Chciałem zapytać jak wybrać już w programie nietresującą mnie kartę? Czy program automatycznie ją wybierze i będzie z nią współpracował? czy jednak trzeba "ją ręcznie wprowadzić"
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Wybór karty pomiarowej w programie.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Re: Wybór karty pomiarowej w programie.
Czy ta karta krzyczy "Siad!" i rzuca przysmaki?INŻ pisze: Chciałem zapytać jak wybrać już w programie nietresującą mnie kartę?
Na poważnie: o co właściwie pytasz? W jakim programie? O jakich kartach mówimy?
Aplikacja może sama połączyć się z kartą pomiarową jeśli potrafi ją rozpoznać, np po nazwie z MAXa (tzw. alias name), numerze seryjnym czy typie (part number).
Najprostsza wydaje się pierwsza opcja choć wymaga od użytkownika zmiany nazwy karty pomiarowej przed włączeniem aplikacji.
Najprostsza wydaje się pierwsza opcja choć wymaga od użytkownika zmiany nazwy karty pomiarowej przed włączeniem aplikacji.
Nie ma co owijać w bawełnę. Bawię się tym LV na oślep, nie miałem absolutnie żądnego do czynienia, szkolenia etc. Wykładowca zapytał się czy umiem wybrać kartę pomiarową, w Google nie znalazłem nic co by mnie przybliżyło. Chodzi o kartę 779001-01. Czy jak ją podłącze i zaczną pracę z LV to on sam ją "wykryje" czy muszę ręcznie wybrać że ma pobierać dane właśnie z tej karty.