Witam,
Jestem początkującym użytkownikiem LabVIEW.
Będę mierzył przebiegi prądów oraz napięć z sieci trójfazowej. Będę używał komponentu "Amplitude and Level Measurements" . I mam pytanie czy za pomocą jednego komponentu można zmierzyć jednocześnie napięcie z trzech faz ? Bo tymczasowo wykonuje za pomocą 3 tych samych komponentów( każdy na jedną fazę).
Proszę o odpowiedź.
Pomiar napięcia i prądów w układzie 3 fazowym.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
- Kontakt:
Re: Pomiar napięcia i prądów w układzie 3 fazowym.
Hej,
A dokładnie co chciałbys mierzyc? I w jaki sposób. Bo Amplitude & Levels raczej bedzie pokazywało szybko zmieniające sie wartosci wiec nie wiem czy bedzie ci to potrzebne.
Raczej chyba bedziesz uzywał wartości skutecznych RMS i jesli pomiar wykonasz raz na 10 okresów to bedzie chyba wystarczające.
Mozesz podac wiecej szczegółów?
A dokładnie co chciałbys mierzyc? I w jaki sposób. Bo Amplitude & Levels raczej bedzie pokazywało szybko zmieniające sie wartosci wiec nie wiem czy bedzie ci to potrzebne.
Raczej chyba bedziesz uzywał wartości skutecznych RMS i jesli pomiar wykonasz raz na 10 okresów to bedzie chyba wystarczające.
Mozesz podac wiecej szczegółów?
Pomiar napięcia i prądów w układzie 3 fazowym.
this is very nice post
You can check out our latest spanishprograms and colostate.edu exams written by our certified teams to help you pass nova