Witam,
Mam problem z przeniesieniem plików lv do innego folderu. Podczas instalacji programu, przeoczyłam, iż nie stworzy mi się 1 folder z zawartością lv, tylko każdy plik będzie wrzucony na dysk osobno, teraz gdy chcę wrzucić to do 1 folderu plik shared wysyła komunikat, że jest otwarty w innym programie i nie da się przenieść. Miał ktoś już taki problem?
przenoszenie lv do folderu
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: przenoszenie lv do folderu
A możesz więcej szczegółów napisać? Jaki folder Ci się nie stworzył i gdzie. Co to za plik shared??
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Chyba ma na mysli to ze uzywa SubViaji z innego projektu. Przy probie skopiowania dostaje info, ze pliki sa uzywane przez inna "aplikacje".
Ale co chcesz przez to osiagnac?? Niemasz miejsca na dysku czy chcesz zrobic kopie??
Jest kilka sposobow:
1. Mozesz z poziomu LV "zapisac jako" i zaznaczyc "zrob kopie na dysku" (czy jakos tak).
2. Zapisz do poprzedniej wersji. Wtedy kopiuje wszystkie SubViaje do wskazanej lokalizacji...
Ale co chcesz przez to osiagnac?? Niemasz miejsca na dysku czy chcesz zrobic kopie??
Jest kilka sposobow:
1. Mozesz z poziomu LV "zapisac jako" i zaznaczyc "zrob kopie na dysku" (czy jakos tak).
2. Zapisz do poprzedniej wersji. Wtedy kopiuje wszystkie SubViaje do wskazanej lokalizacji...
Re: przenoszenie lv do folderu
Nie chodzi o SubVI, bo z samym programem nie mam problemu. Chodzi o to, że gdy instalowałam labview to kliknęłam, by zainstalował się na dysku D, po zainstalowaniu zauważyłam, że nie stworzył się folder zawierający wszystkie pliki programowe w jednym, tylko mam je na tym dysku tak luzem i nie da siętego wsadzić do folderu np 'LabVIEW', bo wyskakuje okno, że pliki z folderu Shared są gdzieś używane, ale nie mam pojęcia jak je wyłączyć, by móc to przenieść.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Przeinstaluj LV.
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Jeżeli wybrałaś na ścieżkę "czyste" D:\ a nie standardowe [literadysku]:\Program Files\National Instruments\LabVIEW xxx no to jedynym rozwiązaniem jest to co napisał Jamal79.