Kontroler temperatury

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
mchdbk
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Kontroler temperatury

Post autor: mchdbk »

Mam zrobić program do sterowania Eurothermem i w związku z tym mam dwa pytania:

Potrzebuję zaimplementować funkcje które pozwolą mi na odczyt/zapis zdefiniowanych profilów do pliku. Mam VI'kę która pozwala mi na wybór programu/segmentu i wrzucenie wartości zadanej pod dany segment, wybór rodzaju segmentu itd. I tutaj mam zagwozdkę odnośnie formy w jakiej to mam zrobić, wymyśliłem sobie że użyję Read/Write to Spreadsheet File i teraz mam wszystkie te parametry zebrać do kupy w tablicę Build Arrayem i zapisać? W jaki sposób mam to potem "rozparcelować" z powrotem z pliku na pojedyncze wejścia żeby potem w pętli odtworzyć ten profil?

I drugi temat, chciałem taki profil teoretyczny wyrysować sobie na wykresie, tzn. mam cały program i chciałbym na jednym wykresie umieścić te segmenty i tutaj w ogóle nie mam pojęcia jak się za to zabrać.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Awatar użytkownika
smiga
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Re: Kontroler temperatury

Post autor: smiga »

Miesiąc mija, a tu brak odzewu ... ciekawe dlaczego...?
Najczęściej wynika to z dużej ilości pytań w jednym poście i pewnego rodzaju chaosu w opisie problemu. Człowiek jak nie złapie przy pierwszym, max 2 czytaniu w czym jest problem, to mu się dalej nie chce wchodzić głębiej ...chyba, że się mocno nudzi, a na forum brakuje "zagadek". Widocznie miałeś trochę pecha, czyli była alternatywa w innych postach, a trochę utrudniłeś kolegom start.

Mam nadzieję, że już sobie poradziłeś. Jeżeli jeszcze nie, uszczegółów pytania/ najlepiej najpierw jedno, a później drugie.
__ Arkadiusz Śmigielski, tel. 662 01 01 74___
ObrazekObrazekObrazek
Pomogłem ... postaw kawę: https://buycoffee.to/smiga
ODPOWIEDZ