Witam!
Od jakiegoś czasu siłuje się z probelmem, w którym chciałbym przechwycic string o zdanym mi formacie %02d%02d%02ds%01d, ponieważ jest to tzw. nazawa pliku, który chciałbym stworzyć, a który wysyłany jest na początku przed otwarciem każdego pliku z karty sd. Nie wiem za bardzo czy jest to możliwe. Obecnie mam coś takiego:
Widać, tam, że jest visa read, która czyta mi dane i właśnie podczas czytania all co wysyła mikrokontroler, chciałbym przechwycić nazwy z podanym juz formacie i swtorzyć pliki o tej nazwie.
Wszystkie sugestie mile widziane.
Pod koniec, chciałbym sie przedstawić, jestem karol, trochę odstawiłem labview, z powodów niechęci, ale zaczynam doceniać jego możliwości, więc sądze, że to mój wstęp w wejście do waszej społeczności, programistów labview, pozdrawiam i zaczynamy wspólną zabawe.
Porównywanie stringa z visy z zadanym stringiem
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Re: Porównywanie stringa z visy z zadanym stringiem
Chyba nie w pełni zrozumiałem o co Ci chodzi, ale zobacz sobie VI "Scan from String" albo "Match Regular Expression" i ich dokumentację.
-
Chodzi o to, że z mikroklocka wysyłane sa dane z microsd. Za każdym razem kiedy jest otwierany nowy plik, wysyłana jest nazwa otwrtego pliku i teraz chciałbym tą nazwe przechwycic i stworzyc plik o tej nazwie.
-
problem rozwiązałem, wykorzystałem to co podano wyżej + moje modyfikacje. To dzięki za sugestie.