Test alternatora

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
laradek
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Test alternatora

Post autor: laradek »

Jako ciekawostkę wrzucam kawałek widoku głównego vi z mojej pierwszej poważnej aplikacji w labview. Było to sterowanie testem alternatora jakie mieliśmy zlecone dla firmy automotive. Wszystko działo się około roku 2007 i dzisiaj jak na to patrzę to nie mogę wyjść z podziwu że program działał. Prawdziwy pająk :)
Załączniki
main.jpg
Bernard_K
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Re: Test alternatora

Post autor: Bernard_K »

laradek pisze:Jako ciekawostkę wrzucam kawałek widoku głównego vi z mojej pierwszej poważnej aplikacji w labview. Było to sterowanie testem alternatora jakie mieliśmy zlecone dla firmy automotive. Wszystko działo się około roku 2007 i dzisiaj jak na to patrzę to nie mogę wyjść z podziwu że program działał. Prawdziwy pająk :)
...i że niby dzisiaj to już ładniej malujesz? ;)
Ostatnio jeden taki kolega z bardzo uznanej firmy zewnętrznej stwierdził, że kod programu wygląda tak, jakby go skacowany student I roku na kolanie pisał.
Miał na myśli wiadome wiekopomne dzieło, które o dziwo też wciąż działa :D
A przecież wcale nie wygląda tak źle, nieprawdaż? :ymdevil:
Załączniki
Main.vi.jpg
laradek
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Re: Test alternatora

Post autor: laradek »

ostatnio to nie maluję tylko podłączam silnik 8,5MW gdzieś na końcu świata B-) ale jak mi się znudzi to planuję powrót do branży :D
ODPOWIEDZ