Działanie na tablicy
Działanie na tablicy
Witam, mam pewien problem i chciałbym się dowiedzieć jak go rozwiązać. Załączyłem mój program, chce by przyciski Kalibruj i Pomiar tak działały, że do tablicy gdzie już jest częstotliwość dołączały po 2 kolumny ( 2 do kalibracji) i (2 odo pomiaru) pojedyńczo jedna wartość dla każdej częstotliwośći w momencie kliknięcia na przycisk. Narazie wystarczy, że bede to robił na kostce(losował liczby) potem sobie to zamienie na karte USB 6008 i podepne pod układ. Czyli, wyznaczam ćzęstotliwość, potem dla kazdej kolejnej robie kalibracje (pojedyncze klikniecie = 2 wyniki po 1 na kolumne) potem jak klikam na pomiar to to samo (pojedyncze klikniecie = 2 wyniki po 1 na kolumne). W sumie chce miec 5 kolumn , czestotliowosc, kalibracje 1, kalibracje2, pomiar 1, pomiar 2. Mam nadzieje ze wyłtumaczylem o co mi chodzi, dzięki z góry za wszelką pomoc.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Działanie na tablicy
Witaj.
Chcesz zrobic program do kalibracji?? Ne mozesz wykozystac wbudowanego mechanizmu w maxie??
A co do twojego pytania, proponuje wstawic tabele i nodami ja regulowac. W przypadku deaktywnego przycisku kalibruj, ukrywaj ostatnie kolumny np. poprzez zmienianie szerokosci kolumny...
Chcesz zrobic program do kalibracji?? Ne mozesz wykozystac wbudowanego mechanizmu w maxie??
A co do twojego pytania, proponuje wstawic tabele i nodami ja regulowac. W przypadku deaktywnego przycisku kalibruj, ukrywaj ostatnie kolumny np. poprzez zmienianie szerokosci kolumny...
Re: Działanie na tablicy
dzięki za podpowiedz, nie chodzi mi o program do kalibracji .. no ale zobacze co da się zrobić z tego co proponujesz