Dla kogo ?
Dla kogo ?
Witam wszystkich! Jakie warunki trzeba spełniać aby posługiwać się LABWIEV?Podoba mi się program ale nie wiem czy jest dla mnie. Pozdrawiam i z dziękuję za wiadomość. Proszę nie tworzyć identycznych tematów, bo będzie kara. bogdani
Re: Dla kogo ?
Ostatnia wersja 8.0 posiada znacznie więcej opcji niż poprzednie, szczególnie jeśli chodzi o tworzenie szybkich projektów przy pomocy express VIów. Z mojego doświadczenie mówię, że do komunikacji z urządzeniami po różnych protokołach komunikacyjnych LV jest dobre, poza tym do sterowania wszelkimi kartami cyfrowo-analogowymi, których producenci zazwyczaj dostarczają już gotowy kod w LV. Poczytaj również na tym forum, bo o LV8.0 jest napisane, a i na wielu wielu innych forach i serwisach znajdziesz wiele informacji, które ciężko jest zawrzeć w krótkiej charakterystyce.
jakie warunki trzeba spełniać...
pierwsze primo: trzeba mieć LabVIEW - tanie nie jest, ale są wersje studenckie (odpowiednio okrojone);
drugie primo: trzema myśleć i dalej jak chcesz się uczyć to jakoś idzie - potrzebny jest mózg i odrobine dobrej woli.
a czy LV jest dla Ciebie... zalezy po co Ci on... rzuć sobnie okiem tutaj: link tutejszy
pierwsze primo: trzeba mieć LabVIEW - tanie nie jest, ale są wersje studenckie (odpowiednio okrojone);
drugie primo: trzema myśleć i dalej jak chcesz się uczyć to jakoś idzie - potrzebny jest mózg i odrobine dobrej woli.
a czy LV jest dla Ciebie... zalezy po co Ci on... rzuć sobnie okiem tutaj: link tutejszy
Hmmm moze zaryzykuj i zainstaluj sobie takowe, do pobrania ze strony national'a, materialow do nauki w sieci rowniez nie brakuje. Po pewnym czasie sam bedziesz wiedzial co z robic z tym fantem. Wypadalo by znac podstawy jakiegos wspolczesnego jezyka programowania - wtedy jest duzo latwiej
Wiadomość przeniesiona z drugiego identycznego tematu, który został usunięty. bogdani
Wiadomość przeniesiona z drugiego identycznego tematu, który został usunięty. bogdani
God is dead - Nietsche, Nietsche is dead - God
Witam!
Na początku to przpraszam admina "no omsknęła mi się rąka i się zrobiło ,już nie będę".
Dzięki za odpowiedzi ,zanim napisałem popszedni post to poczytałem na tym forum .Program mam i coś tom robię ,ale jestem bardzo cienki z języka a wszystko jest w nim nie po naszemu i to mnie dołuję .No ale idąc za radą mądrzejszych bedę się szkolił.Chciałem zrobić pomiary różnych wartości prądu przemiennego ,tak w ramach nauki ale to chyba za ambitne jak na ucznia i nie mogę nawet rozpocząć.
Na początku to przpraszam admina "no omsknęła mi się rąka i się zrobiło ,już nie będę".
Dzięki za odpowiedzi ,zanim napisałem popszedni post to poczytałem na tym forum .Program mam i coś tom robię ,ale jestem bardzo cienki z języka a wszystko jest w nim nie po naszemu i to mnie dołuję .No ale idąc za radą mądrzejszych bedę się szkolił.Chciałem zrobić pomiary różnych wartości prądu przemiennego ,tak w ramach nauki ale to chyba za ambitne jak na ucznia i nie mogę nawet rozpocząć.
"różnych wartości prądu przemiennego"... ale czym chcesz to mierzyć. musisz mieć jakąś karte albo miernik coby się z nim komunikować.
nie jest trudne - tylko wszytsko zależy od tego jki masz sprzęt.
a braki w języku angielkim będą przeszkodą, ale po zainstalowaniu sobie słownika technicznego ang-pol jakoś bedziesz ciułał i z czasem sie technicznego angielskiego nauczysz.
nie jest trudne - tylko wszytsko zależy od tego jki masz sprzęt.
a braki w języku angielkim będą przeszkodą, ale po zainstalowaniu sobie słownika technicznego ang-pol jakoś bedziesz ciułał i z czasem sie technicznego angielskiego nauczysz.
chodzi o to że chcę pomierzyć np.amplitudę wartość skuteczną ,okres sinusoidy wygenerowanej w tym programie.
jeśli chodzi o LabVIEW to z takimi pomiarami nie ma problemu... no ale czymś to musisz zmierzyć. musisz mieć jakąś karte pomiarowo z którą będziesz się dogadywał.