Witam serdecznie,
mam do wykonania program w LabView, który bedzie sterowal i zbieral dane z ukladu pomiarowego. Na poczatek prosze o pomoec przy polaczeniu komputeraz z karta pomiarowa Agilent 2531a. NIgdy tego nie robilem, mam zainstalowane oprogramowanie Labview 2010, biblioteki agilent I/O, agilent toolkit, ale w NI MAX nie wykrywa mi polaczenia usb z karta agilent czy czegos mi brakuje?
Pozdrawaim
Tytuł wątku zmieniony. Następnym razem proszę o bardziej konkretny opis tematu. Pitol
Agilent 2531a - nie wykrywa urządzenia
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
A pytales wjka googla??
Nawet na youtubie jest film jak to zrobic...
Nawet na youtubie jest film jak to zrobic...
jesli chodzi Ci o http://www.youtube.com/watch?v=GmLtJtRh4e8 to wysztko jest dobrze do momentu kiedy uruchamiam NI MAX i w zakladce tools nie mam opcji NI VISA/VISA options, zrzut ekranu --> http://imageshack.us/photo/my-images/90/8md.png/.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Ja mam te opcje, a uzywam versji 5.4.0f0 (chyba najnowsza)
Uzywaj wbudowanego skryptu dodawania plikow. Ja nie moge korzystac z imageshacka w pracy.
PS. Piszac posta kliknij podglad, tam jest skrypt...
Uzywaj wbudowanego skryptu dodawania plikow. Ja nie moge korzystac z imageshacka w pracy.
PS. Piszac posta kliknij podglad, tam jest skrypt...
Re: Agilent 2531a - nie wykrywa urządzenia
A masz zainstalowany driver NI-VISA? Sprawdzisz to sięgając w NI-MAX z lewej strony My System -> Software -> NI-VISA X.Y.fish pisze: w zakladce tools nie mam opcji NI VISA/VISA options
Re: Agilent 2531a - nie wykrywa urządzenia
Niby jest NI-VISA 4.1TMa pisze:A masz zainstalowany driver NI-VISA? Sprawdzisz to sięgając w NI-MAX z lewej strony My System -> Software -> NI-VISA X.Y.fish pisze: w zakladce tools nie mam opcji NI VISA/VISA options
- Załączniki
-
- ekran.png (49.58 KiB) Przejrzano 7513 razy
VISA jest autonomicznym komponentem. Możesz spokojnie odinstalować bieżącą wersję i zainstalować aktualną 5.3 tym bardziej że masz aktualną wersję MAXa. U mnie dodatkowo widnieje NI VISA Runtime 5.3.