Pomiar z użyciem PXIe-1071

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
tomilee
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Post autor: tomilee »

Witam,

Próbuję wykonać pomiar przyspieszeń końcówki ramienia elastycznego za pomocą akcelerometru. Do tego celu stworzyłem VI znajdujące się w załączniku. Problem polega na zapisie danych do pliku oraz zadaniu sygnału wymuszającego (chodzi o krótki impuls, a nie sygnał ciągły). Dane pomiarowe mają posłużyć do identyfikacji drgań własnych ramienia, w pliku pomiarowym powinny znaleźć się trzy kolumny: czasu (ze stałym czasem próbkowania), sygnału wymuszającego i sygnału z akcelerometru (odpowiedzi). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Załączniki
pomiar.vi
(92.28 KiB) Pobrany 241 razy
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Post autor: Pitol »

Witaj... a jaki masz problem? Bo niewiele napisałeś. Nie zapisuja Ci się dane? Źle się zapisują? Więcej szczegółów.
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
tomilee
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Re: Pomiar z użyciem PXIe-1071

Post autor: tomilee »

Wcześniej realizowałem zapis danych z DAQ assistant, bez kolejkowania i w jednej pętli- wtedy próbki były zapisywane w trzech kolumnach ale w nierównych okresach czasu. Nie dodałem w pierwszym poście, że przy obecnej strukturze programu problemem stało się także zadanie sygnału wymuszającego (chodzi mi o impuls, nie sygnał ciągły), który wcześniej zadawałem z bloku "Simulate arbitrary signal".
ODPOWIEDZ