Identyfikacja....
Identyfikacja....
Pilnie potrzebuję materiałów w zakresie identyfikcji w LV...
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Re: Identyfikacja....
Czy możesz rozwinąć pojęcie "identyfikacji w LabVIEW", ponieważ jest ono tak obszerne że nie wiem na czym się skupić.Krzysiek pisze:Pilnie potrzebuję materiałów w zakresie identyfikcji w LV...
Nie napisałeś co już masz, jak pracę wykonałęś, czyli może dojść do tego że zaproponujemy ci coś co już masz, a tego przecież nie chcesz, no bo już przecież szukałeś ...
bogdani
Obiektem jest wahadło na końcu, którego zamocowany jest silnik ze śmigłem - mający na celu wprawiać wahadło w ruch - odczytywany jest kąt. Mam LabView 7Express, kartę wejść-wyjść National Instruments, plik PDF Identification System Toolkit User Manual. Silnik sterowany z karty kręci się, smigło wprawia wahadło w ruch i odczytuje kąt o jaki wahadło się wychyliło. Docelowo ma być zadawany kąt, a dobrany odpowiednio regulator ma spowodować jak najszybsze osiągnięcie zadanego kąta i utrzymywanie wahadła w tym położeniu. Sygnałem wymuszającym jest podawane na silnik napięcie.
Może już ktoś kiedyś zajmował się podobnym zagadnieniem??? Będę wdzieczny za wszelkie informacje pozwalające na zrobienie chociaż małego kroku naprzód, bo po przeanalizowaniu obszernego ww. pliku mam głowę przepełnioną teorią i przykładami tam zawartymi jednak stoję w miejscu....
Może już ktoś kiedyś zajmował się podobnym zagadnieniem??? Będę wdzieczny za wszelkie informacje pozwalające na zrobienie chociaż małego kroku naprzód, bo po przeanalizowaniu obszernego ww. pliku mam głowę przepełnioną teorią i przykładami tam zawartymi jednak stoję w miejscu....
takie pytanie na boku: po co ci to? czy to wymysl jakiegos profesorka?
po co Ci "materiału w zakresie identyfikcji"? i jak to rozumiesz, bo ja dalej nie wiem o co chodzi...
ruszyłeś już w LabVIEW coś? jak odczytujesz kąt wychylenia? jeśli z karty NI, to zrób na poczatek prostą aplikacyjke, zwiekszającą napiecie aż do osiągnięcia wymaganego wychylenia (złoty podział np.).
ruszyłeś już w LabVIEW coś? jak odczytujesz kąt wychylenia? jeśli z karty NI, to zrób na poczatek prostą aplikacyjke, zwiekszającą napiecie aż do osiągnięcia wymaganego wychylenia (złoty podział np.).