Polskie firmy korzystające z LabView
Proszę piszcie polskie firmy/instytucje jakie znacie, w których korzystają z LabView.
Mi do głowy przychodzą:
- NI
- Wabco
- Delphi?
- Espotel
- Woodward
- Remy Automotive - chyba wynieśli się już z Polski
- Veritech
- Politechnika Wrocławska
- Tenneco
Mi do głowy przychodzą:
- NI
- Wabco
- Delphi?
- Espotel
- Woodward
- Remy Automotive - chyba wynieśli się już z Polski
- Veritech
- Politechnika Wrocławska
- Tenneco
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
To może podpowiem w ten sposób: weź sobie listę 100 największych firm w Polsce - 80% na pewno coś ma w LabVIEW zrobione.
Zastanawiam się też o co pytasz. Czy używaja czegokolwiek napisanego w LabVIEW, czy też tworzą coś w LabVIEW, choćby tylko na własne potrzeby?
Szukasz pracy czy tworzysz listę potencjalnych klientów ?
bogdani
Zastanawiam się też o co pytasz. Czy używaja czegokolwiek napisanego w LabVIEW, czy też tworzą coś w LabVIEW, choćby tylko na własne potrzeby?
Szukasz pracy czy tworzysz listę potencjalnych klientów ?
bogdani
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Ja jeszcze mogę podpowiedzieć: poszukaj listy prezentacji na NI Days z zeszłych lat, tam parę nazw też się trafi
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
Lub jeszcze inaczej - poszukaj listy certyfikowanych na stronie ni.com.
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: Polskie firmy korzystające z LabView
Mikrobi na swych starych barkach (dobrze, że jestem starszy, to się Mikrobi nie obrazi ) niesie kawałek polskiej historii LabVIEW, więc powinien wiedzieć do jakich firm studentów posyłał
PMaj z AGH przez ostatnie lata swoich studentów też gdzieś do pracy wysłał, a i pozostali koledzy z Politechniki Śląskiej, Wrocławskiej, Warszawskiej, Gdańskiej ... i pewnie jeszcze paru innych, też wygonili ludzi z uczelni do roboty. Sam troszkę zabrałem z AGH i PG do OptiNav'u / OptiMedi.
Firma CIT Engineering, jak dobrze pamiętam, szybciej była integratorem NI, niż NI miało oficjalne biuro w Polsce... bo CIT korzenie ma w Belgii
Swoją drogą to ciekawe pytanie, ile komercyjnych licencji LabVIEW jest aktywnych w Polsce...?
PMaj z AGH przez ostatnie lata swoich studentów też gdzieś do pracy wysłał, a i pozostali koledzy z Politechniki Śląskiej, Wrocławskiej, Warszawskiej, Gdańskiej ... i pewnie jeszcze paru innych, też wygonili ludzi z uczelni do roboty. Sam troszkę zabrałem z AGH i PG do OptiNav'u / OptiMedi.
Firma CIT Engineering, jak dobrze pamiętam, szybciej była integratorem NI, niż NI miało oficjalne biuro w Polsce... bo CIT korzenie ma w Belgii
Swoją drogą to ciekawe pytanie, ile komercyjnych licencji LabVIEW jest aktywnych w Polsce...?
Stary człowiek i młodzież... smiga
Extensa nie pojawila sie jeszcze w wyliczeniach a specjalizuje sie w programowaniu w LabVIEW.
Co do tego gdzie są "moi studenci" - nie prowadzę takich statystyk, ponoć prowadzi je AGH ;)
Główny i najlepszy wątek edukacyjny LabVIEW na AGH to Katedra Metrologii i Piotr Maj, zresztą Extensa to jego studenci
Ogólnie gdzie jest LabVIEW? Zapewne w o wielu wiecej firmach niz zostanie tu wymienione bo jest to narzędzie programowania do ktorego przekonuje sie wiele firm.
Extensa nie pojawila sie jeszcze w wyliczeniach a specjalizuje sie w programowaniu w LabVIEW.
Co do tego gdzie są "moi studenci" - nie prowadzę takich statystyk, ponoć prowadzi je AGH ;)
Główny i najlepszy wątek edukacyjny LabVIEW na AGH to Katedra Metrologii i Piotr Maj, zresztą Extensa to jego studenci
Ogólnie gdzie jest LabVIEW? Zapewne w o wielu wiecej firmach niz zostanie tu wymienione bo jest to narzędzie programowania do ktorego przekonuje sie wiele firm.
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
... a to fakt, że dzisiaj młodzież smiga w LabVIEW ... ale my, starsi panowie, jeszcze trochę ogarniamy ;)
Wspomniałem o Piotrku M, a zapomniałem wspomnieć o Extensie - przepraszam, tym bardziej, że dziewczyny i chłopaki z Extensy popełnili dla nas spory kawałek fajnego kodu.
Wspomniałem o Piotrku M, a zapomniałem wspomnieć o Extensie - przepraszam, tym bardziej, że dziewczyny i chłopaki z Extensy popełnili dla nas spory kawałek fajnego kodu.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
- Kontakt:
W imieniu swoim i "mojej" młodzieży dziękuję "Dinozaurom" za słowa uznania:) i zapraszam wszystkich do współpracy.
Pozdrawiam SzP.
Pozdrawiam SzP.
Extensa - certyfikowani programiści LabVIEW z Krakowa.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
W Katowicach jest firma Automatix dla której pracuję.
Używamy zarówno LabVIEW jak i Test Stand'a
Używamy zarówno LabVIEW jak i Test Stand'a
Certified LabVIEW Architect
Z pewnych źródeł wiem, że firma EC SYSTEMS z Krakowa pewne projekty realizuje w LabVIEW i ze sprzętem NI.
P.S. Fajna inicjatywa z tą listą firm:)
P.S. Fajna inicjatywa z tą listą firm:)