Witam serdecznie
Pracuje na LabView 7.1 i mam nastepujacy problem. W programie potrzebuje zrobic cos w rodzaju menu, ktore bedzie wymagalo odpowiedni kolejnosc wybierania. Moze objasnie to na przykladzie zalacznika. Wiec chodzi o to zeby najpierw wybierac jakas wielkos z menu 1, dopiero po wyborze z menu 1 uaktywnialo by sie menu 2 i jego zawartosc zalezala by od tego co zosostalo wybrane w menu 1, podobne z menu 3 ktory bylo by aktywne dopero po wyborze wielkosci z menu 2. Czy wie ktos moze jak mozna cos takiego zrealizowac?
Pozdrawiam
Pytanie o Menu
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Pytanie o Menu
Hej.
Tak mi się spodobało, że stworzyłem takie dziełko(załącznik):)
Trzy menu budują proste zdanie w rodzaju "Ala ma kota".
W pierwszym wybieramy podmiot zdania: Ala, Basia lub Tomek.
W pętli for wybrany podmiot jest doklejany kolejno do trzech różnych orzeczeń: "nie ma", "głaszcze" i "opowiada o" a następnie tak spreparowane wartości(podmiot+orzeczenie) są wpisywane do drugiego menu z którego użytkownik wybiera interesującą go wartość. W zależności od tego wyboru do trzeciego menu jest wpisywana wybrana wartość podmiot+orzeczenie wraz z trzema różnymi...eeee...dopełnieniami?!;) (kota, wiewiórkę, żabkę) Żeby było ciekawiej to zrobione są one w różnych przypadkach w zależności od wybranego orzeczenia.
Mam nadzieję że nie zamotałem za bardzo. Powodzenia(:
Tak mi się spodobało, że stworzyłem takie dziełko(załącznik):)
Trzy menu budują proste zdanie w rodzaju "Ala ma kota".
W pierwszym wybieramy podmiot zdania: Ala, Basia lub Tomek.
W pętli for wybrany podmiot jest doklejany kolejno do trzech różnych orzeczeń: "nie ma", "głaszcze" i "opowiada o" a następnie tak spreparowane wartości(podmiot+orzeczenie) są wpisywane do drugiego menu z którego użytkownik wybiera interesującą go wartość. W zależności od tego wyboru do trzeciego menu jest wpisywana wybrana wartość podmiot+orzeczenie wraz z trzema różnymi...eeee...dopełnieniami?!;) (kota, wiewiórkę, żabkę) Żeby było ciekawiej to zrobione są one w różnych przypadkach w zależności od wybranego orzeczenia.
Mam nadzieję że nie zamotałem za bardzo. Powodzenia(:
Re: Pytanie o Menu
Hej
Dziekie wielkie, wlasnie o cos takiego mi chodzilo.
Pozdrawiam
Dziekie wielkie, wlasnie o cos takiego mi chodzilo.
Pozdrawiam