Mam małe pytanko. Nie mam programu LabVIEW, a musze znać na nie odpowiedź. O czym informuje kolor zacisku w złączu obiektu funkcyjnego lub przyrządu wirtualnego??
2) W jakim celu wykonuje sie łańcuchowanie VISA??
Pewnie dla użytkowników LabVIEW są to proste pytania. Ale ja miałem tylko godzinny wykład z tego, a na program tylko mogłem popatrzeć. Dlatego byłbym bardzo wdzięczny osobie, która poświeciłaby chwilka i odpowiedziała w jednym zdaniu na każde z tych pytanek...
zna sie ktos na kolorach zacisków??
- serkriz
Re: zna sie ktos na kolorach zacisków??
1)Kolor (i symbol) każdego zacisku wskazuje typ danych zadajnika lub wskażnika.
2) Funkcje z palety „instrument driver” środowiska LabVIEW komunikujące się ze sterownikiem danego urządzenia używają architektury VISA – Virtual Instrument Software Ar-chitecture. Pozwala ona na komunikację z różnymi urządzeniami używając jednego standardowego interfejsu. Funkcje VISA pozwalają na komunikację szeregową bez wgłębiania się w sprzętowe rozwiązanie problemu transmisji.
Każdą sesję VISA należy otworzyć, potem operować na otwartej juz sesji a na koniec sesję należy zamknąć. Łańcuchowanie zapewnia odwoływanie się każdej połączonej funkcji VISA do tej samej, otwartej wcześniej sesji.
Każdą sesję VISA należy otworzyć, potem operować na otwartej juz sesji a na koniec sesję należy zamknąć. Łańcuchowanie zapewnia odwoływanie się każdej połączonej funkcji VISA do tej samej, otwartej wcześniej sesji.
Nie jestem leniwy
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
Serdeczne dzięki za wszystkie te informacje. Jest mi to bardzo pomocne, a ja oczywiście pojęcia o tym nie mam, programu nie posiadam, wiec sprawdzic za bardzo nie mam jak... dlatego tym bardziej dziekuje za poświecenie paru minut i napisanie kilku zdań na powyższe tematy.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
To że nie masz programu nie znaczy że nie masz dostępu do dokumentacji i systemu pomocy.
Na ni.com jest baaaardzo dużo wiedzy, wystarczy tylko użyć wyszukiwarki.
Dodatkowo można znaleźć informacje na temat typów danych i poszczególnych kolorów (różowy - string; niebieski - integer; zielony - boolean; itd.)
bogdani
Na ni.com jest baaaardzo dużo wiedzy, wystarczy tylko użyć wyszukiwarki.
Dodatkowo można znaleźć informacje na temat typów danych i poszczególnych kolorów (różowy - string; niebieski - integer; zielony - boolean; itd.)
bogdani