Witam
Jestem studentem dostałem projekt stworzenia aplikacji w LabVIEW do rejestracji temperatury za pomocą czujnika Pt100. Potrzebuje pomocy ponieważ nigdy wcześniej nie miałem odczynienia z LabVIEW i nie wiem jak się za to zabrać. Program musi również mieć zapis do pliku wartości aktualnego wskazania czujnika najlepiej .txt ponieważ stworzę stronę internetową, która będzie informować jak jest aktualnie temperatura (ale ze strona nie będzie problemu jakoś dam radę). Wprowadzenie danych z czujnika do karty nie będzie problemu ponieważ wiem jak to zrobić było to na zajęciach tylko mam problem z z dalszym przetworzeniem tych danych żeby na końcu pokazało mi wartość temperatury. Mam takie pytanie czy w tym pliku da się również zapisać godzinę wykonania pomiaru ponieważ stworze również wykres który będzie pokazywał temperaturę z całego dnia. Bardzo był bym wdzięczny za pomoc.
Zapis danych do pliku txt
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Re: Prośba
Witaj na forum!
Za tydzień jest webcast NI, coś w sam raz dla Ciebie: http://sine.ni.com/nievents/app/overvie ... pl/lang/pl
Zacznij od tego i spróbuj sam ugryźć temat, bo na razie nie bardzo wiadomo, w czym konkretnie mamy Ci pomóc.
Za tydzień jest webcast NI, coś w sam raz dla Ciebie: http://sine.ni.com/nievents/app/overvie ... pl/lang/pl
Zacznij od tego i spróbuj sam ugryźć temat, bo na razie nie bardzo wiadomo, w czym konkretnie mamy Ci pomóc.
Prośba
Myślę, że na początek powinieneś rozbić problem na mniejsze. Czujnika rezystancyjnego nie podepniesz przecież pod port usb : )
Jak już przeanalizujesz problem to będziesz wiedział gdzie potrzebujesz pomocy i o co pytać.
Btw. Nie ma problemu z zapisaniem czasu, myślę ze warto zapisać sie na webcast który podał PiDi. Dobrym pomysłem było by zaopatrzenie się w książkę Świsulskiego "Komputerowa technika pomiarowa".
Jak już przeanalizujesz problem to będziesz wiedział gdzie potrzebujesz pomocy i o co pytać.
Btw. Nie ma problemu z zapisaniem czasu, myślę ze warto zapisać sie na webcast który podał PiDi. Dobrym pomysłem było by zaopatrzenie się w książkę Świsulskiego "Komputerowa technika pomiarowa".
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Pitol jak zawsze czujnyPitol pisze:A ja myślę, że na początek musisz nauczyć się nazywać tematy PORZĄDNIE !!! Z uwagi na to, że dopiero do nas dołączyłeś dostaniesz drugą szansę... Następnym razem będę mniej pobłażliwy
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Urlop mam, ale to nie znaczy, że tu nie zaglądam ;)PiDi pisze:Pitol jak zawsze czujnyPitol pisze:A ja myślę, że na początek musisz nauczyć się nazywać tematy PORZĄDNIE !!! Z uwagi na to, że dopiero do nas dołączyłeś dostaniesz drugą szansę... Następnym razem będę mniej pobłażliwy