IMAQ no found, virtualbox
Po uporaniu się z instancją LabView, to teraz przyszła pora na "IMAQ no found" (https://decibel.ni.com/content/message/30467). ... spróbuje jeszcze pobrać labView w virtualbox'sie, mój ostatni pomysł na rozwiązanie problemu. Miał ktoś taki problem?
Just like Me - Combichrist
Doctrine - FGFC820
Doctrine - FGFC820
Jaką masz wersję LabView (2011 jak w profilu?) i jaką masz wersję pakietu Vision?
Tak 2011,nie wiem jak sprawdzic v. vision, chce sobie przeglądnąć przykładowy projekt bo muszę zrobić swój, a czasu dużo nie mam 
viewtopic.php?f=19&t=3229

viewtopic.php?f=19&t=3229
Doctrine - FGFC820
Doctrine - FGFC820
Start->National Instruments->NI License manager - tam znajdziesz wszystkie rzeczy z NI, na które masz licencje i ich wersje. Jeżeli nie znajdziesz tam pakietu Vision, to znaczy, że go po prostu nie masz:) http://www.ni.com/labview/vision/ tutaj powinieneś mieć możliwość ściągnięcia wersji testowej tego pakietu, skoro nie masz zbyt dużo czasu to taka wersja powinna wystarczyć aby ukończyć projekt.
Ściągam, trochę to potrwa 3godz., vision :
Professional Development System i Application Builders: 2011sp1.
Co do projektu to musze jeszcze znaleźć więcej cech, z wykrywania sygnału krawędzi i kolorów itp. a materiałów nie mogę znaleźć.
Professional Development System i Application Builders: 2011sp1.
Co do projektu to musze jeszcze znaleźć więcej cech, z wykrywania sygnału krawędzi i kolorów itp. a materiałów nie mogę znaleźć.
Doctrine - FGFC820
Doctrine - FGFC820
Możliwe, że znajdzie się ktoś doświadczony w NI vision i będzie w stanie dać linki do dobrych manuali. Od siebie polecić mogę przeszukanie przykładów używając NI example finder, oraz strony NI przez zapytania w stylu "NI vision tutorial"
Cieszę się, że mogłem pomóc:) Powodzenia w projekcie!