Powtarzające się wartości w tablicy
Re: Powtarzające się wartości w tablicy
Zależy, który program z tamtego tematu pobrałaś.
Jak zmienisz na 6, to działa (przynajmniej mnie) ;) .
Tutaj masz tą wersję, już działającą.
Jak zmienisz na 6, to działa (przynajmniej mnie) ;) .
Tutaj masz tą wersję, już działającą.
- Załączniki
-
- Untitled 1 (1).vi
- (11.72 KiB) Pobrany 279 razy
w tym arayu jak przesuwam to mi dalej nie losuje liczb...nie wiem dlaczego.
Co przesuwasz w array'u ?
Uruchamiasz ten program, dajesz strzałeczkę "Run" i wyrzuca Ci sześć losowych liczb.
Czego Ci więcej do szczęścia potrzeba? ;)
Uruchamiasz ten program, dajesz strzałeczkę "Run" i wyrzuca Ci sześć losowych liczb.
Czego Ci więcej do szczęścia potrzeba? ;)
Naciśnij Ctrl+R, to przesuwanie to zapewne przeglądanie tablicy, najpierw trzeba ją zapełnić 

Certified LabVIEW Associate Developer
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Witaj Aniu1233. Na początek zasadnicze pytanie: czy Ty chcesz się czegoś nauczyć (w zamyśle LabVIEW) czy tylko chodzi Ci o zaliczenie przedmiotu? Bo jeśli chodzi o to drugie to szkoda czasu chłopaków, co się produkują, by Ci z tym pomóc. Jeśli zaś interesuje Cię nauka, to wykaż proszę odrobinę chęci i spróbuj zastosować się do porad udzielanych tutaj na forum. Twoje zagadnienie nie jest trudne, ale Twoje zaangażowanie w rozwiązanie problemu jest nie do zaakceptowania. Po pierwsze: opisuj konkretnie w czym leży problem, najlepiej uzupełniając ten opis VIem lub schematem działania.
Zdanie
Nie chcę Cię zniechęcić do czegokolwiek tutaj. Chodzi mi tylko o to, by nasza współpraca przebiegała bezproblemowo
Pokaż nam, co już zrobiłaś. Napisz, gdzie utknęłaś i co chcesz osiągnąć. Tak będzie łatwiej...
Zdanie
idealnie obrazuje jak nie należy pisać postów.ania1233 pisze:w tym arayu jak przesuwam to mi dalej nie losuje liczb...nie wiem dlaczego.
Nie chcę Cię zniechęcić do czegokolwiek tutaj. Chodzi mi tylko o to, by nasza współpraca przebiegała bezproblemowo

- fajfi
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
A przede wszystkim jak już piszesz, to używaj znaków przestankowych.ania1233 pisze:wiem ze w taki sposób mozna sie wiecej nauczyc ale to by mi zajeło zbyt duzo czasu a ja go tyle nie mam zwłaszcza ze dopiero poznałam namiastke tego programu...juz większość zrobiłam i zostało mi jeszcze to przeszukanie zeby liczby mi sie nie powtarzały i na tym stoje bo nie wiem kompletnie jak sie za to zabrac
Bo trudno zorientować się w takim "strumieniu świadomości".
To dużo nie kosztuje, a czytającym pomaga w zrozumieniu.
Pozdrawiam
Fajfi
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012 01:26 przez fajfi, łącznie zmieniany 1 raz.
dzieki MicMac 89 o to własnie mi chodziło 

i dziekuje wszystkim za pomoc i za zamieszanie ale mi troszke ciezko operowac jeszcze słownictwem z labview bo dopiero go poznaje i jestem nie wprawiona. Jeszcze raz wszystkim dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
Nie ma za co dziękować, a zwłaszcza za zamieszanie ;)
Certified LabVIEW Associate Developer