Hej,
mam problem z wczytywaniem plików. Otóż posiadam 49 plików z czego każdy jest zapisany w innym folderze. Chciałabym, aby wczytywać te pliki automatycznie. Póki co robię to ręcznie za pomocą następującej komendy:
P=[];
T=[];
P1=[];
for(i=1:1:49);
[naz,sciezka]=uigetfile('*.txt','Otworz plik danych'); %służy do wyszukiwania plików
P1=load(strcat(sciezka,naz))
P=[P P1(1:256,1)];
[naz,sciezka]=uigetfile('*.txt','Otworz plik wzorcow'); %służy do wyszukiwania plików
T=[T load(strcat(sciezka,naz))];
end
clear P1;
set([Menu2],'Enable','On');
set([Menu3],'Enable','On');
set([Menu4],'Enable','On');
set([Menu5],'Enable','On');
dodam jeszcze, że każdy plik znajduje się w innym folderze ponieważ wszystkie pliki mają taką samą nazwę jedne to d.txt (wartości wejściowe) oraz T.txt (wartości wyjściowe)
Czy jeśli napisze :
P=[];
T=[];
for(i=1:1:49);
listing = dir('C:\Users\Monika\Documents\MATLAB\sieci\')
end
set([Menu2],'Enable','On');
set([Menu3],'Enable','On');
set([Menu4],'Enable','On');
set([Menu5],'Enable','On');
będzie prawidłowo?
Wczytywanie plików
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Wczytywanie plików
Hej, jak już mówiłem to jest forum LabVIEW, nie MATLABa. Jasne, staramy się pomóc też w innych kwestiach, ale polecam napisanie na forum związanym z MATLABem, np. http://www.matlab.pl/.
Re: Wczytywanie plików
niestety mam właśnie problem z przejściem pozytywnie rejestracji na tej stronie. Może znajdę jakieś inne forum.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Wczytywanie plików
Aż z ciekawości założyłem sobie tam konto. Nie było żadnych problemów i w 2 minuty mam działające konto. Może spróbuj z innej przeglądarki? Albo z innego maila na który ma przyjść potwierdzenie? (Bo innych rzeczy która tam mogą nie działać to nie widzę za bardzo). Z chroma z kontem na gmailu działa na pewno. No chyba, że nie wiesz jak się nazywa zamek w Krakowie ^^